Előrehozott bajnokival rajtol női junior és ifjúsági együttesünk

0
217

Női junior és ifjúsági csapatunk az idei évben is a magyar Nemzeti Bajnokság első osztályában indul a felnőtt gárda jogán. A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát hozzáadva a mezőnyhöz a bajnokság lebonyolítása is megegyezik a női felnőtt versenykiírással. A mérkőzéseket ugyanazon a napon, ugyanazon a helyszínen rendezik meg, mint a felnőttekét.

„Szerda délután Balatonbogláron előrehozott bajnoki mérkőzésekkel a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatai ellen kezdjük meg az új szezont. Utánpótlás szinten az ország legjobbjai közé tartoznak, igen magas szinten űzik a kézilabdát. Nehéz dolgunk lesz, de a csapataimtól elvárom a megfelelő hozzáállást és győzni akarást. Szeretném, hogy védekezésben és futásmennyiségben felvennénk a versenyt, a gólok tekintetében pedig meglátjuk, mit hoz a 2×60 perc.

A junior keretben sok változás történt a nyáron. A csapatunk gerincét 1999-es és 2000-es születésű játékosok alkotják, ami azt jelenti, hogy a lányok nagy része még játszhat ifiben is. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban látszik, ahogy összecsiszolódik a társaság. Fontos, hogy nem változott a csapaton belüli jó hangulat és hozzáállás, hamar befogadták a lányok az új társakat. Tavaly már megtapasztaltuk, mit jelent az első osztályú junior bajnokság. A céljaink hasonlóak lesznek az idén is, elsősorban a megfelelő hozzállást és a tisztes helytállást várom el a lányoktól.

Az ifiben a tavalyi szezonhoz képest változás, hogy a saját keretünkkel vágunk neki a bajnokságnak. A serdülő csapatból kiöregedő, vagy akár még ott is bevethető játékosokkal indulunk a 2016/2017-es pontvadászatban. Célunk idén is a tisztes helytállás lesz, viszont jövőre szeretnénk beleerősödni, eljutni az ellenfeleink szintjére. Az előrelépéshez nagyon sok munkára, bátorságra, kitartásra, alázatra és odafigyelésre lesz szükségünk. Természetesen minden meccset szeretnénk megnyerni, még ha az ellenfeleink erősebbek is nálunk, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk” – összegzett Fülöp Péter vezetőedző.