Utánpótlás körkép (37. hét)

0
313

Junior és ifis lányaink ellenfele a bajnokság nyitóhetében a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Ferencváros volt. Az OSB-s lányok a Kiemelt Serdülő bajnokságban és a Pest Megyei Junior bajnokságban, az U14-es fiúk és az U13-as lányok a korosztályos I. osztályú bajnokságban, az U12-es lányok és az U12-es fiúk az idősebbek közt bizonyíthattak az elmúlt héten. Egy helyen minden, ami utánpótlás!

Budaörs Handball női junior

NB I női junior, bajnoki mérkőzés:
Nemzeti Kézilabda Akadémia – Budaörs Handball női junior 43-23 (21-9)

„Hamar kiütközött a két csapat közötti különbség, pedig egy szép átlövés góllal még mi vezettünk a kezdésnél. Ellenfelünk folyamatosan hibára késztetett bennünket támadásban. Kukovecz Regina bátor játékának köszönhetően az első félidő közepén még csak öt gól volt a különbség a két csapat között. A fordulást követően eredményesebbek voltunk támadásban, többször megtaláltuk jó bejátszásokkal a beállósunkat és a betörések is sikeresek voltak. Egyelőre reális a nagyarányú különbség. Látjuk, mennyit kell még dolgoznunk, hogy előre tudjunk lépni.” – Fülöp Péter vezetőedző

NB I női junior, bajnoki mérkőzés:
Budaörs Handball női junior – FTC 24-37 (14-12)

„Sérülés és betegség miatt tartalékosan fogadtuk a Fradi junior gárdáját. Az előzetesen megbeszélteket betartva, többször voltunk eredményesek szélről és betörésekből. Hatékony támadójátékunk jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel párosult, így előnnyel vonultunk a szünetre. A második játékrészben többször hibáztunk támadásban, amit könyörtelenül kihasznált ellenfelünk, gyors indításokból sok gólt kaptunk. Gratulálok játékosaimnak! Harminc percen keresztül kifejezetten jól játszottunk!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball női ifjúsági

NB I női ifjúsági, bajnoki mérkőzés:
Nemzeti Kézilabda Akadémia – Budaörs Handball női ifjúsági 36-16 (18-5)

„Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, a tizedik percig összesen két gólt kaptunk. Kapusaink kiemelkedő teljesítménye mellett nem mehetek el szó nélkül. A későbbiekben kicsit akadozott a gólgyártás, ellenfelünk hálóőre is kitűnő formát mutatott. Újra hozzá kell szoknunk ehhez a magas színvonalhoz, bátrabb, fegyelmezettebb játékra van szükségünk a jövőben.” – Fülöp Péter vezetőedző

NB I női ifjúsági, bajnoki mérkőzés:
Budaörs Handball női ifjúsági – FTC 13-43 (7-21)

„Gratulálok a nagyon jól felkészített, kitűnően kézilabdázó ellenfelünknek a győzelemhez! Nem tudtuk nagyobb erőkifejtésre késztetni a zőld-fehéreket. Jelenleg mások a céljaink, a Ferencváros bajnokságot szeretne nyerni, mi pedig elsősorban tapasztalatot szerezni, tanulni és fejlődni akarunk. Sajnos a pénteki edzésen Rácz Réka megsérült, akit nem tudtunk pótolni. Tovább dolgozunk, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt tudjunk nyújtani!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB bajnoki mérkőzés:
Budaörs Handball OSB lány – Mosonmagyaróvár 17-19 (8-10)

„Hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapattal találkoztunk a Kiemelt Serdülő Bajnokságban. Sajnos a mosonmagyaróváriak kevesebbet hibáztak, mint mi, így végül megszerezték a két pontot. Értetlenül állok azelőtt, hogy támadásban nem láttam azt, amit gyakorlunk, pozitívum viszont, hogy védekezésben sokkal határozottabbak voltunk, mint két hete. Néhány játékosom koncentrációban és akaratban alul maradt még az átlagostól is. Amíg nem alkalmazzuk a tanultakat, addig se támadásban, se védekezésben nem lehetünk eredményesek. Dolgozunk tovább!” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

Pest megyei női junior bajnokság:
Budaörs Handball OSB lány – Domony 22-20 (11-12)

„A Domony fizikai és tapasztalatbeli előnyét jól kompenzáltuk, fej-fej mellett haladtunk a szünetig. A félidei változtatásoknak köszönhetően sikeresen stabilizáltuk védekezésünket, amelynek köszönhetően mind lerohanásban, mind indításokban ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni. Örülök a sikeres kezdetnek és a jó egyéni teljesítményeknek.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

U14 fiú I. osztály bajnoki mérkőzés:
KSI SE – Budaörs Handball U14 fiú 14-23 (4-12)

„Nagyon vártuk már, hogy saját kiemelt korosztályunkban felmérhessük a tudásunkat. A mérkőzés elejétől kezdve nagyon agilisan, alázatosan játszottunk. A megilletődöttség legkisebb nyomát sem tapasztaltam játékosaimon, végig nagyon koncentráltak voltunk. A hiányosságaink is meglátszódtak olykor, ezen a téren is érzékelhető volt némi előrelépés. Nagy öröm volt számomra, hogy minden játékosomnak megfelelő mennyiségű játéklehetőséget tudtam biztosítani, és a fiúk éltek is ezzel. Mindenki kivette a részét a győzelemből, igazi csapatmunka volt.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 fiú I. osztály bajnoki mérkőzés:
Budaörs Handball U14 fiú – Pilisvörösvár 23-15 (15-6)

„Szerencsére ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk az előző mérkőzésen. Ötletesen, gyorsan támadtunk, keményen védekeztünk. Már az első félidőben tetemes előnyre tettünk szert. A második játékrészre kicsit elfogyott az erőnk és néha már a koncentrációnkba is csúszott hiba. A győzelmünk nem forgott veszélyben, de ettől függetlenül meg kell tanulnunk mindig a mérkőzés végéig maximális figyelemmel és akarással játszani! Mindent egybevetve, nagyon jó napot zártunk, a fiúk elvárásaimnak megfelelően teljesítettek. Vannak még hiányosságaink, de azt gondolom, jó úton járunk.” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány I.

U13 I. osztály, bajnoki mérkőzés:
XVI. kerületi KMSE – Budaörs Handball U13 lány I. 29-18 (13-9)
Budaörs Handball U13 lány I. – Malév SC 19-34 (3-19)

„A XVI. kerület ellen jól kezdtünk, az első félidő végéig felváltva potyogtak a gólok.
A szünet után többet hibáztunk, nem sikerült a támadásainkat sikeresen befejezni. Mire észbe kaptunk, már nagyobb gólkülönbséget alakított ki az ellenfelünk. A végeredmény nem tükrözi a valóságot a két csapat között. A Malév SC az első félidőben gyorsabban, jobban játszott nálunk. A második játékrészben összeszedtük magunkat, feljavult a védekezésünk és a lendületes támadójátékunkkal sikerült megnyerni a félidőt. Még sok munka vár ránk. Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttek!” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány II.

U13 lány III. osztály, bajnoki mérkőzés:
Budaörs Handball U13 lány II. – Solymári SC 13-19 (7-10)
Nagykovácsi Sólymok SE – Budaörs Handball U13 lány II. 14-18 (4-9)

„Az első összecsapáson keményen helytálltunk az idősebb játékosokból álló Solymárral szemben, csak a második játékrész végén tudtak ellépni tőlünk. Örülök neki, hogy a második meccsen a Nagykovácsi Sólymok SE ellen felszabadultan és fegyelmezetten tudtunk játszani.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U14 fiú II. osztály, bajnoki mérkőzés:
Budaörs Handball U12 fiú – Nagykovácsi 20-20 (10-8)
Gödöllő – Budaörs Handball U12 fiú 28-4 (12-0)

„Játékosaim átestek a tűzkeresztségen az idősebbek között, s nem vallottak szégyent. Gratulálok csapatomnak bátorságáért és küzdeni tudásáért!” – Simon Róbert, vezetőedző.

Ötösök Tornája, 1.forduló:
Érd Treff – Budaörs Handball U12 fiú 4-23 (2-13)
Budaörs Handball U12 fiú – Százhalombatta 8-12 (4-7)

„Mindkét mérkőzés nagyon jól szolgálta a gyerekek fejlődését, támadásban és védekezésben is látható volt az előrelépés. Egy nagyon hosszú út elején járunk, dolgozunk tovább.” – Földes Viktória, edző.