Utánpótlás körkép (39. hét)

0
232

A junior és az ifis lányok az MTK-val és Békéscsabával, az OSB-s fiúk a Veszprémi KKFT Felsőörssel és a Dunaújvárossal, a serdülő lányok a Siófokkal, az U14-es fiúk a Százhalombattával, a Dunakeszivel és a Váccal, az U13-as lányok a Szent István SE-vel és a Vecséssel, az U10-es lányaink az Érddel és a Budakalászi SC-vel, az U10-es fiúk pedig a Farkasvárral és Budai Farkasokkal játszottak bajnokit az elmúlt héten. Egy helyen minden, ami Budaörs Handball utánpótlás!

Budaörs Handball női junior

NB I női junior, bajnoki mérkőzés
MTK Budapest – Budaörs Handball női junior 40-18 (27-9)

„Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez! Nem véletlen, hogy ellenfelünk játékosai közül többekre is számítanak a felnőtt keretben. Egy gyors indításból sikerült gólt szereznünk a mérkőzés elején, később viszont nem nagyon tudtuk feltörni a kemény védekezésüket. Az első tíz percben volt tartásunk, jobban akartunk, mint a Debrecen ellen. Többen is sérülten vállalták a mérkőzést, kevesen voltunk, akik hozzá tudtak tenni a teljesítményükkel az eredményes játékhoz. A második játékrészben a sok kapott gól ellenére sem volt gond a kapusteljesítménnyel.” – Fülöp Péter, vezetőedző.

NB I női junior, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball NB I női junior – Békéscsabai ENKSE 25-46 (10-27)

„Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez! Jobbak voltak minden tekintetben nálunk, akarunk, küzdünk, de kevesen vagyunk, nem bírjuk ezt a tempót sokáig. Mindenki pályára lépett, ami segít a rutinszerzésben és még pozitív volt, hogy Nagy Dorka szinte minden posztról eredményes volt.” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball női ifjúsági

NB I női ifjúsági, bajnoki mérkőzés
MTK Budapest – Budaörs Handball női ifjúsági 41-24 (21-9)

„Jobban teljesített a csapatunk, mint a pénteki DVSC elleni mérkőzésen, de ez még a számszerű eredményben sajnos nem mutatkozik meg. A pozitívum ma, hogy ismét újoncot avattunk az OSB csapatból, aki meghálálta, hogy társai sok labdával szolgálták ki. Eliádesz Athina bátran vállalkozott és hat gólt szerzett.” – Fülöp Péter, vezetőedző.

NB I női ifjúsági, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball NB I női ifjúsági – Békéscsabai ENKSE 24-25 (13-12)

„A mérkőzés elején elhúztak a békéscsabai lányok, de a javuló védekezés és támadásban a szép átlövések azt eredményezték, hogy a 20. percre döntetlenre álltunk. A lányok fokozták a tempót és beálló, szélső pozícióból jöttek a gólok, ezért a szünetre mi tudtunk vezetéssel pihenőre menni. A második félidőre megnyitotta a védekezését az ellenfelünk és folyamatosan elhúztak, sajnos hat gól is volt a különbség. A meccs utolsó 5 percében bátran játszva, folyamatosan lőttük a gólokat, mindenki jól küzdött, de a három “B”- Bálint-Baló-Bakos – járt ebben az élen. Gratulálok csapatomnak, a sérülésből visszatérő Rácz Panni vezérletével jól teljesítettek a mérkőzés nagy részében!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

NB I/B junior, bajnoki mérkőzés
Tatai AC/Budaörs Handball OSB fiú – Veszprémi KKFT Felsőörs 22-25 (9-14)

„Sajnos nem úgy sikerült az első félidő, ahogy elterveztük, sok technikai hibát követtünk el. Mindezek ellenére a második játékrészben sikerült ledolgoznunk az ötgólos különbséget az idősebb, rutinosabb és fizikálisan lényegesen előttünk járó játékosokból álló ellenféllel szemben, ezért minden egyes játékosunkat dicséret illeti.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB fiú – Dunaújvárosi AC 25-22 (11-12)

„A legnehezebb győzelem a kötelező győzelem, ez ismételten bebizonyosodott. Emiatt görcsössé váltunk, látványos, könnyed játék helyett fogcsikorgatva harcoltuk ki a győzelmet. Az akarat ezúttal sem hiányzott, de most már az edzéseken tanultakat a mérkőzéseken is szeretném viszontlátni hibátlan végrehajtással. Gratulálok minden egyes pályára lépő játékosomnak! Kiválóan tudnak harcolni egymásért, aminek biztosan meglesz az eredménye a jövőben.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB lány nyugat, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB lány – Siófok KC 21-31 (13-17)

„Ismét rendkívül hektikus játékot produkáltunk. Az első félidőben több gólos hátrányban és előnyben is voltunk. A szünet után sokat kapkodtunk, így több eladott labdánkból a Siófok könnyű gólokat szerzett. Több hit, nagyobb önbizalom és rengeteg munka kell ahhoz, hogy a magasság és súlybeli különbségeket leküzdve végig mérkőzésben tudjunk maradni ellenfeleinkkel szemben.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – Százhalombattai KE 18-14 (8-6)

„A komoly kézilabda hagyományokkal rendelkező Százhalombatta csapata látogatott hozzánk. Az előzetes várakozásoknak megfelelően jó erőkből álló, kemény ellenfél várt ránk. Fiatal játékosaim felvették a kesztyűt a két-három évvel idősebb konkurencia ellen. Nagyon jól kezdtünk, a fiúk a mérkőzés elejétől maximálisan betartották a megbeszélt taktikai utasításokat. Sajnos a félidő vége előtt a nagy akarás mellé néhány fegyelmezetlenség is párosult, így szorosabbá vált az eredmény. A második félidőben sokáig tartottuk az egy-két gólos előnyünket, de leszakítani nem sikerült ellenfelünket. Örömmel tapasztaltam, hogy bár követtünk el könnyelmű hibákat, de mindig talpra álltunk belőlük, és nem engedtük ki a kezünkből a vezetést, sőt a végére növelni is tudtuk az előnyünket. Védekezésben mindvégig nagyon jól teljesítettünk és a kapusunk is sokszor hárított kiélezett szituációban. Fiatal csapatomnak rendkívül hasznosak ezek az összecsapások. Örülök, hogy a jó játékhoz ezúttal győzelem is párosult.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály fiú, bajnoki mérkőzés
Dunakeszi – Budaörs Handball U14 fiú 20-24 (10-12)

„Gyengén, figyelmetlenül kezdtük a mérkőzést, amiből aztán a végéig nem is nagyon tudtunk kikászálódni. Védekezésünk önmagunkhoz képest felpuhult, nem segítettük egymást, keveset mozogtunk. Támadásban rengeteg technikai hiba és gyámoltalanság jellemzett minket. Érthetetlen módon többen azt hitték, hogy könnyű dolgunk lesz. Végig kiegyenlített, szoros meccset játszottunk egy nagyon jól felkészített csapat ellen. A legvégén a szívünknek és egy-két jó egyéni teljesítménynek köszönhetően sikerült nyernünk ugyan, de remélem, hogy mindenkinek tanulságos volt ez a mérkőzés, és tudomásul vesszük, hogy mindig maximumot kell nyújtani!” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály fiú, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – Vác 21-12 (11-6)

„Az előzőhöz képest legalább az akarással már nem volt probléma. Nagy elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, de talán egy picit túl is pörögtünk, ami újra sok technikai hibához vezetett. A védekezésünk valamivel feszesebb lett, nem hagytunk annyi teret ellenfelünknek. Túl görcsösen játszottunk, és bár magabiztosan nyertünk, de azt hiszem, tudunk mi ennél jobban is kézilabdázni.” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány I.

U13 I. osztály lány, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U13 lány I. – Szent István SE 20-21 (9-8)

„Az első félidőben mutatott játékkal nagyon elégedett voltam. A fordulás után hibáztunk egy párat, amit kegyetlenül kihasznált ellenfelünk és meglépett tőlünk. Örültem neki, hogy sikerült rendezni a sorokat és felkapaszkodni a meccs végére. Ha tovább tart pár perccel a találkozó, biztos vagyok benne, hogy nyerünk.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

U13 I. osztály lány, bajnoki mérkőzés
Vecsés SE – Budaörs Handball U13 lány I. 34-26 (15-15)

„A második mérkőzésünket is jól kezdtük, a lányok fegyelmezetten betartották, amit kértem tőlük. A szünet után se játszottunk sokkal rosszabbul, ám ekkor kijött a két csapat közötti különbség.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U10 lány

Kisiskolás bajnokság lány U10
Budaörs Handball U10 lány – Érd 14-17 (8-7)
Budakalászi SC – Budaörs Handball U10 lány 20-5 (10-4)

„Sajnos az eredmények hűen tükrözik, hogy kapus poszton gondjaink vannak, de ugyanakkor a védekezésünk se volt kellően agresszív, illetve a támadójátékunkban is hiányzott a kreativitás és a bátorság. Látjuk, mik a lemaradásaink az ellenfelekhez képest, igyekszünk ezen hiányosságokat pótolni.” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U10 fiú

Kisiskolás bajnokság fiú U10
Budaörs Handball U10 fiú – Farkasvár 12-16 (7-10)
Budai Farkasok – Budaörs Handball U10 fiú 15-17 (10-7)

„Mind a két mérkőzésen az egészpályás letámadás ellen voltak nehézségeink, védekezésben és támadásban sem találtuk a helyünket. A második játékrészben a zárt védekezés már jobban működött, amelyből indulva gyors gólokat tudtunk szerezni. Maradt bennem hiányérzet, de a második mérkőzésen nagyot küzdöttek a fiúk, hogy győztesen hagyják el a pályát, amiért dicséret illeti őket.” – Földes Viktória, vezetőedző.