Utánpótlás körkép (41. hét)

0
231

Női junior és ifjúsági együttesünk a Dunaújváros korosztályos alakulataival játszott bajnoki mérkőzést a hétvégén. Az OSB-s lányok a Kántor Anikó SE-vel és az Alba Regiaval, a serdülő fiúk a Diósddal és a PLER-Budapesttel, az U14-es fiúk a Alba Regia, az FTC és a Budakalász alakulataival, az U13-as lányok a Fradival, a Váccal, a Szigetszentmiklóssal és az Inárccsal, az U12-es fiúk pedig a Treff, a Főnix, a Csepel és a Diósd csapataival találkoztak az elmúlt héten. Tizenhét utánpótlás mérkőzés története, egy helyen minden, ami Budaörs Handball utánpótlás!

Budaörs Handball női junior

Női NB I junior bajnoki mérkőzés
Dunaújvárosi Kohász KA – Budaörs Handball női junior 38-19 (21-11)

„A junior mérkőzésre is tartalékosan, 11 hadra fogható játékossal álltunk ki úgy, hogy ebből négy játékos az ifiknél is játszott. Nagyot küzdöttünk, de ahogy fáradtunk, egyre nehezebben tartottuk be a megbeszélteket és többet is hibáztunk. Egy jobb csapattól kaptunk ki, a mai napon a különbség is reális, de örülök, hogy a büntetőket ma hibátlanul értékesítettük! Gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball női ifjúsági

Női NB I ifjúsági bajnoki mérkőzés
Dunaújvárosi Kohász KA – Budaörs Handball női ifjúsági 51-11 (27-3)

„Fájó vereséget szenvedtünk, de azt tudtuk előre, hogy az akadémista dunaújvárosi lányok a bajnokságunk élmezőnyébe tartoznak és jobb játékerőt képviselnek. Nem sikerült feltörni a kemény védekezésüket és mi ezzel nagyon adósak maradtunk, könnyen szerezték góljaikat. A beállósaink dicsérhetők,de ma a sérülés, betegség miatt hiányzó meghatározó játékosainkat nem tudtuk pótolni. Gratulálok a győzelemhez a Dunaújvárosnak!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

Pest megyei női junior bajnoki mérkőzés
Kántor Anikó SE – Budaörs Handball OSB lány 43-10 (19-2)

„Nálunk jóval erősebb és egységesebb csapattal találkoztunk pénteken. Sajnos nagyon kevés energiát tudtunk mozgósítani ellenfelünk feltartóztatására, ami a nagy különbséget okozta. Bátortalanul és erőtlenül kézilabdáztunk, amihez még egy megyei szinten szokatlan, parázs légkör is társult. Bízom benne, hogy sérültjeink és betegeink visszatérésével újra lendületbe jövünk!” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

KSB lány bajnoki mérkőzés
Alba Fehérvár KC – Budaörs Handball OSB lány 27-12 (20-5)

„Sajnos a pénteki formánkban maradtunk vasárnap is. A Fehérvár egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést. Rengeteg technikai hibánk és eladott labdánk mellett a kialakított helyzeteinket is sorra elpuskáztuk. A második félidőben ellenfelünk sort cserélt, ami felszabadultabb játékot hozott ugyan, de a különbségen már nem változtatott. Továbbra sem nyújtunk olyan produktumot, amire képesek lennénk, így a nálunk nem sokkal erősebb ellenfeleink is nagy különbséggel kerekednek felül rajtunk. Több játékosom is mélyen tudása alatt teljesített, remélem, hogy a következő napokban ismét százszázalékosan tudunk majd edzeni és játszani.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

Fiú OSB, F2-csoport bajnoki mérkőzés
Diósdi DSE – Budaörs Handball OSB fiú 7-47 (3-22)

„Nehéz értékelni ezeket a mérkőzéseket, őszintén mondhatom, hogy nem jó senkinek, nem örülök neki. Félgőzzel és a kelleténél több hiba ellenére született ez az eredmény. A csapat egy része szépen fejlődik, a lemaradók jó lenne, ha megfeszített munkával megpróbálnák utolérni társaikat.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

NB I/B junior bajnoki mérkőzés
Tatai AC/Budaörs Handball OSB fiú – PLER-Budapest 23-28 (11-16)

„Hiába vagyunk egyenrangú ellenfelek a játék minden fázisában, ha lagymatagon, bátortalanul kezdjük a játékidőnket. Egyre inkább érik össze a tatai és a budaörsi sor, de ha lélektani előnyt adunk az ellenfeleinknek, ami persze gólokban is megmutatkozik, akkor görcsössé válik próbálkozásunk a felzárkózásra és ez természetesen hibák sokaságát eredményezi. Bízom benne, hogy a fiúk is látják, érzik és megértik ezt, és rövidesen nem csak jól, hanem már eredményesen is fogunk kézilabdázni.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

Fiú OSB, F2-csoport, bajnoki mérkőzés
Alba Regia KSE – Budaörs Handball U14 fiú 11-33 (7-16)

„Hiába a magabiztos vezetés, a nagy előny ellenére se voltam megelégedve az első félidőben látottakkal. A második félidőre valamelyest felgyorsult a játékunk és több olyan szituáció volt, ami emlékeztetett arra, amit kértem a fiúktól. Játékosaimnak gratulálok a győzelemhez, de nincs magállás, dolgozunk tovább, ennél jóval nehezebb mérkőzések várnak ránk.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 fiú I. osztály C, bajnoki mérkőzés
FTC NK KFT – Budaörs Handball U14 fiú 26-11 (10-5)

„Csak percekig tudtuk tartani a lépést rutinosabb, erősebb és idősebb ellenfelünkkel szemben. Technikai hibáinkat azonnal gyors gólokkal büntették és már a szünetre magabiztosan vezettek ellenünk. A folytatásban szétesően, hitetlenül, gyáván kézilabdáztunk. Nem a vereség a bosszantó igazán, hanem, hogy a megbeszéltekkel ellentétben a második félidőre teljesen feladtuk a mérkőzést. Így nem is lehetett a vége más, mint súlyos vereség. Levonjuk a megfelelő következtetéseket és még keményebben dolgozunk tovább.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 fiú I. osztály C, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – CYEB-Budakalász U14 20-8 (9-6)

„Érezhetően megviselte játékosaimat az előző mérkőzésen kapott kiadós pofon és bár akaratban javult a csapat hozzáállása, de sok technikai és védekezési hiba jellemezte első félidei játékunkat. A hazai pályán játszó ellenfelünk ugyanakkor nagy elszántsággal küzdött, alaposan megnehezítve a dolgunkat. A második félidőre végre összekaptuk magunkat. Támadójátékunk gyorsabb, bátrabb lett, védekezésben jól zártunk, felkeményedtünk. Ebben a játékrészben többször is sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, így remélem mindenki megértette, ezen az úton kell mennünk tovább.” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány I.

U13 lány I. osztály C, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U13 lány I. – FTC NK KFT 11-39 (4-18)

„Túlságosan tisztelték a lányok az ellenfelüket. Bátortalanul kezdtünk, így már az első félidőben kialakult egy olyan gólkülönbség a Ferencváros javára, ami eldöntötte a meccset.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

U13 lány I. osztály C, bajnoki mérkőzés
Ipress Center-Vác – Budaörs Handball U13 lány I. 23-21 (12-11)

„A Vác ellen hatalmasat küzdött az egész csapat, végig szoros volt a meccs. Szebbnél szebb megoldásokat alakítottak ki és nem adták fel, küzdöttek a lányok az utolsó másodpercig. Sajnos nagyon sok ziccert és hétméterest kihagytunk, így végül két góllal alulmaradtunk.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány II.

U13 lány III. osztály A, bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U13 lány II. – Szigetszentmiklós NKSE 29-8 (15-1)
Inárcs-Örkény KC – Budaörs Handball U13 lány II 14-17 (4-11)

„Mindkét mérkőzésen fegyelmezetten játszottunk. Agresszíven védekeztünk, így többször is sikerült lerohanni ellenfelünket. Két mérkőzés, két győzelem, csak gratulálni tudok a lányoknak!” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U14 fiú II. osztály B, bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U12 fiú – Treff 07 SE 12-24 (3-12)
Főnix ISE – Budaörs Handball U12 fiú 29-10 (14-3)

„Játékosaim ezen a hétvégén nagyon indiszponáltan és demotiváltan léptek pályára. Ennek okát abban látom, hogy vannak játékosok, akik még nem értették meg a jelentőségét ezen meccseknek és sajnos hatással vannak a csapat játékára. Bizony e szemekben még nem csillog olyan fényesen a fejlődés iránti vágy, tettvágy. Bízom benne, hogy mihamarabb képesek lesznek átlépni kényelmi zónájukat és bátorságot meríteni társaik példamutató hozzáállásából! Külön kiemelném Dezső Domonkos félelmet nem ismerő játékát!” – Simon Róbert, vezetőedző.

U12 Ötösök tornája
Csepel DSE – Budaörs Handball U12 fiú 16-11 (10-4)
Budaörs Handball U12 fiú – Diósd 14-17 (8-8)

„Álmosan kezdtük az első mérkőzést, amit ellenfelünk ki is használt, csak a második félidőben nyújtottunk elfogadható teljesítményt. A Diósd ellen már jobban pörgött a társaság, de sajnos túl sokat hibáztunk és pontatlanok voltunk a befejezéseknél. A vereségeket nehezen viselik a fiúk, ami visszatérő problémákat szül, ezeket csapaton belül közösen kell megoldanunk. Igyekszünk jobb teljesítményt nyújtani a következő fordulóban.” – Földes Viktória, edző.