„A jövőbe fektetünk“ – Fülöp Péter

0
102

Már el is telt egy hónap a 2016/2017-es szezonból, így eljött az ideje, hogy utánpótlás edzőinket megkérjük, értékeljék a közelmúlt eseményeit. A sorozat első részeként a női junior és az ifjúsági csapatot irányító Fülöp Péter vezetőedzővel beszélgettünk az első hónap tanulságairól.

Mit tartasz az első hónap legnagyobb sikerének?
Örülök neki, hogy a serdülő csapatból felkerülő és az újonnan érkező játékosok is hamar megtalálták a helyüket és gyorsan beilleszkedtek közénk. Úgy érzem, egészen hamar remek kis csapattá kovácsolódtunk, jó a társaság, nincs széthúzás, befogadó a közösség, így lehet eredményesen együtt dolgozni. Érdekes dolog, hogy az új felszerelésnek érezhetően pozitív hatása van a fiatalokra, megbecsülve érzik magukat a lányok a klubnál.

Mennyire vagy elégedett az elvégzett munkával?
Természetesen vannak olyanok, akiktől többet várnék, de a legtöbb játékoson láttam, hogy igyekszik minden egyes alkalommal a tudása legjavát nyújtani. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szembesülnünk kellett a ténnyel, hogy mind a két korosztályban le vagyunk maradva a mezőnytől. Nagyon nehéz feladat, mégis fel kell dolgoznunk a kudarcélményeket, túl kell lépnünk ezeken és tapasztalatot szereznünk belőlük. Ez az időszak nekünk a tanulásról, a gyakorlásról és a rutinszerzésről szól. Ha megfelelő hozzáállással a játékosok kihozzák magukból a maximumot, azt a számszerű eredménytől függetlenül sikerként kell értékelni.

Miben vársz elsősorban előrelépést?
A meccsszituációban, stressz alatt nem mindig sikerült azt hozni, amire amúgy képesek lennénk. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy egy-egy hiba ne ismétlődjön meg. Szeretném, ha az edzésen tanultakból egyre többet a meccseken is megoldanánk. Bízom benne, hogy a közeljövőben láthatjuk majd az elvégzett munkánk gyümölcsét. Lesz pár olyan bajnokink, ahol lehet keresnivalónk, jó lenne, ha ezekből a meccsekből erőt merítenénk.

Mi a következő feladat?
Nem szabad elfelejteni, hogy a jővőbe fektetünk. A korosztályt tekintve a legmagasabb szinten játszhatunk hétről hétre, ami remek lehetőség a gyakorlásra és rutinszerzésre, ez pedig a fejlődés záloga. Ha alázatosan és kitartóan dolgozunk az idővel az eredményekben is meg fog mutatkozni.