„Egyre több pozitív dolgot tesznek hozzá a fiúk“ – Neukum Tamás

0
201

Már el is telt egy hónap a 2016/2017-es szezonból, így eljött az ideje, hogy utánpótlás edzőinket megkérjük, értékeljék a közelmúlt eseményeit. A sorozat második részeként szakmai igazgatónkkal, a serdülő fiú csapatot vezetőedzőként irányító Neukum Tamással beszélgettünk.

Hogyan bírják a fiúk a kettős terhelést?

Alapos nyári felkészülés után vágtunk bele a serdülő és az NB I/B junior bajnokság küzdelmeibe. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a két sorozat remekül kiegészíti egymást. Az OSB-ben sajnos nem késztetnek bennünket elvárt erőfeszítésre, a két legjobb meccset eddig a saját U14-es alakulatunk ellen játszottuk. A nagyarányú győzelmek lehet, hogy figyelemre méltóak, viszont a gyerekek fejlődése szempontjából nem elegendőek ezek az összecsapások. Az NB I/B junior bajnokságban egyelőre bátortalanul, sok hibával játszunk, de szemmel láthatóan rengeteget fejlődnek a fiúk. A női felnőtt csapatunkból Pálos-Bognár Barbara egyéni képzésekkel nagyon hasznosan segíti a munkámat.
Elégedett vagy az eddigi teljesítményekkel?
A játékosok nagy részével igen, de sajnos van pár olyan ember, aki sem fejben, sem pedig akaratban nem tesz meg mindent azért, hogy felvegye a ritmust. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a fizikai felkészítésre. Abban a korban vannak a fiúk, amikor akár a technika átmeneti rovására is, de erősíteni kell. Van akinek nehezebb a több munkával járó teher és fáradtság mellett megfelelően teljesíteni, de jellemző a csapatra, hogy a meccseken mindig van egy-két húzóemberünk. Ez a szerep folyamatosan változik, mindig más tesz hozzá kicsivel többet.
Miben látsz előrelépést a csapatnál?
Többször is előfordult, hogy egy-egy játékos hullámvölgybe került, de egy-két hét alatt kimászott a kútból. A jövő szempontjából nagyon fontos, hogy a játékosok megtanuljanak felállni a sikertelenségből, egy problémából vagy sérülésből. Nemcsak fizikai, technikai és taktikai szempontból, hanem  mentális és pszichés vonatkozásban is egyre több pozitív dolgot tesznek hozzá a fiúk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here