„Sokkal egységesebb a csapat“ – Rezsnyák Csaba

0
188

Már el is telt egy hónap a 2016/2017-es szezonból, így eljött az ideje, hogy utánpótlás edzőinket megkérjük, értékeljék a közelmúlt eseményeit. A sorozat harmadik részeként a serdülő lány csapatot vezetőedzőként irányító Rezsnyák Csabával beszélgettünk.

A serdülő lányok is párhuzamosan két bajnokságban szerepelnek. Milyen tapasztalatokkal szolgált az elmúlt időszak?
Az első mérkőzések alapján beigazolódott, hogy a Kiemelt Serdülő Bajnokság egyelőre még túl nagy falat a számunkra. A Pest megyei junior bajnokságban sokkal több sikerélményünk van, nálunk 3-4 évvel idősebb csapatokkal szemben egészen jól szereplünk. A sok KSB-s vereség mellett fontos, hogy vannak sikerélményeink is. Bízom benne, hogy tavasszal már a serdülő bajnokságban is pariban tudunk lenni egy-két alkalommal. Tanuló évünket töltjük, így a lényeg az, hogy rendszeres meccsterhelést kapjanak a lányok, tanuljanak, gyakoroljanak.

Miben látod leginkább a fejlődést? 
Folyamatosan erősödünk és gyorsulunk. Sokat játszunk, így lényegesen nagyobb hangsúly van az alap állóképességen. Nagyobb az iram, ami értelemszerűen nagyobb fizikális igénybevételre kényszerít bennünket. Ennek az évnek fontos feladata, hogy kialakuljon egy olyan fizikális alap a lányoknál, amire később a technikát és a taktikát fel lehet építeni. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy később felvegyük a versenyt. Nagy öröm számomra, hogy sokkal egységesebb a társaság mint tavaly, hétről hétre jobban együtt vannak a lányok, kezdenek igazi csapattá formálódni.

Miben vársz előrelépést a folytatásban?
Meg kell tanulni a a lányoknak, hogy soha nem szabad feladni! Ki lehet kapni bárkitől, de nem lehet feladni és leállni a meccs közben. A fő cél az lenne, hogy végigpörögjünk minden mérkőzést a saját tempónkban. Biztos vagyok benne, hogy sokkal több van bennünk annál, mint ami kijön egy-egy meccsen. Nagy szükségünk lenne egy-két húzóemberre, aki hátára tudja venni a csapatot.