„Eddig kiegyenlített, jó teljesítményt tudtunk nyújtani“ – Csik Ákos

0
427

Már el is telt egy hónap a 2016/2017-es szezonból, így eljött az ideje, hogy utánpótlás edzőinket megkérjük, értékeljék a közelmúlt eseményeit. A sorozat negyedik részében az U14-es fiú csapatot vezetőedzőként irányító Csik Ákossal beszélgettünk.

Az U14-es budaörsi fiúknak is két bajnokságban kell helytállniuk párhuzamosan. Az eredmények azt mutatják, hogy jól bírják a terhelést a fiatalok. A vezetőedző mit gondol az eddigiekről?
Jól haladunk, elégedett lehetek az eddig elvégzett munkával. Nyilván vannak hiányosságok, de a társaság hozzáállása és munkamorálja rendben van. Összetartó a brigád, szorítanak, szurkolnak egymásért, egyre egységesebb a csapat. Mind a két versenysorozat jól szolgálja a fejlődésünket. A kiemelt korosztályos bajnokságban is van olyan csapat, amely komoly erőbedobásra késztet bennünket, hát még az idősebb serdülők között. Korukból fakadóan minden csapatban van néhány játékos, aki gyorsabb és ügyesebb, így ha jó eredményt akarunk elérni, fel kell kötnünk a gatyánkat. Örülök neki, hogy eddig kiegyenlített, jó teljesítményt tudtunk nyújtani mind a két pontvadászatban.

Tudjuk, hogy bő a keret az U14-es fiúknál. Továbbra is nagy a versenyhelyzet a csapaton belül?
Komoly fejtörést okoz számomra, hogy mindenkinek megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítsak. A legjobb tudásom szerint igyekszem forgatni a csapatot a két bajnokságban. Minden egyes alkalommal próbálom előre feltérképezni az ellenfelet és ennek tükrében döntést hozni.

Miben vársz előrelépést a közeljövőben?
Elsősorban a koncentráció és a figyelem tekintetében lenne szükségünk előrelépésre. Hajlamosak vagyunk nagyobb különbségek esetén belekényelmesedni a mérkőzésbe, ilyenkor messze nem azt a teljesítményt nyújtjuk, amire képesek lennénk. A jó csapatok ellen a jövőben csak akkor lesz esélyünk, ha az utolsó pillanatig tudunk száz százalékot teljesíteni.