„Példaértékű a hozzáállás“ – Nagy Zsuzsánna

0
212

Eljött az ideje, hogy utánpótlás edzőinket megkérjük, értékeljék a közelmúlt eseményeit. A sorozat ötödik részében az U13-as lány csapatokat vezetőedzőként irányító Nagy Zsuzsánnával beszélgettünk. 

A hét nagy részében közösen dolgoztok a 2003-as és a 2004-es csapattal, gyakorlatilag csak a bajnoki meccsekre válik ketté a társaság. Milyen tapasztalatokkal szolgált az elmúlt időszak?
Elégedett vagyok az elvégzett munkával, folyamatosan fejlődnek a gyerekek. Az idősebbek rövid idő alatt bizonyították, hogy helyünk van az U13-as I. osztályú bajnokságban. Nagy örömmel látom, hogy soha nem adják fel a küzdelmet, a lefújás pillanatáig mennek előre. Tudom, hogy tartottak az ellenfelektől a lányok, de kétség sem fér hozzá, hogy megütik a szintet. A 2004-es csapat is nagy odaadással teszi a dolgát az U13-asok között. Látom az igyekezetet rajtuk, maradéktalanul teljesíteni akarják, amit kérek tőlük. Bátran próbálkoznak, szervezetten védekeznek, ami sokszor sikeres letámadásokat eredményez. Összességében példaértékű a hozzáállás.

Miben vársz előrelépést a csapatoktól?
Az idősebbek kellően motiváltak, de az önbizalomhiánnyal kicsit küzdünk még. Igaz, hogy van egy-két csapat, aki kilóg a mezőnyből, de az ellenfeleink nagy részével felvesszük a versenyt. Ha a fejekben is helyére kerülnek a dolgok, az eredmények is jönni fognak. Ezenkívül szeretném, ha mind a két csapat hatékonyabban értékesítené a ziccereket és tovább gyorsulna a játékunk. A 2004-es korosztállyal beneveztünk a dunaújvárosi klub által hirdetett korosztályos bajnokságba is, így a gyermekbajnokság mellett a kortársaik ellen is bizonyíthatnak. Technikailag már most nagyon sokat fejlődtek a fiatalok, de természetesen mindig van hova fejlődni még.