Utánpótlás körkép (45. hét)

0
241

Női junior és ifjúsági együttesünk a Kispest korosztályos alakulataival játszott bajnoki mérkőzést Budaörsön a hétvégén. Az OSB-s lányok a Nemesvámos és a Martonvásári KSE-vel, a serdülő fiúk a Százhalombattával és a Dabassal, az U14-es fiúk a Diósd, a Pilisvörösvár és az Elektromos SE alakulataival mérték össze erejüket. Az U13-as lányok a kiemelt bajnokságban az ASI-val és a Malév SC-vel, a III. osztályban a Diósddal és a Solymárral, az U12-es fiúk a Budakalásszal és a Budai Farkasokkal, az U10-es fiúk a Diósddal és az SZKSK Érddel, az U10-es lányok pedig a Dunakeszivel, a Budakalásszal és a Szigetszentmiklóssal meccseltek. Húsz utánpótlás mérkőzés története, egy helyen minden, ami Budaörs Handball utánpótlás!

 

Budaörs Handball női junior

NB I női junior, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball női junior – Kispest NKK 30-32 (18-14)

„Nagyon jó első félidőt produkáltak a lányok, a tizedik perc után elhúztunk ellenfelünktől, ami a jó kapusteljesítménynek is köszönhető. A mérkőzés a pihenő után nem úgy folytatódott, mint ahogy terveztük, hamar ledolgozta négy gólos hátrányát a jól küzdő vendégcsapat. Többet hibáztunk, sajnos ez a ziccerig kidolgozott helyzetekre is igaz volt. Nagyot küzdöttünk, de ma egy nyerhető mérkőzést vesztettünk el egy jó ellenféllel szemben.” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball női ifjúsági

NB I női ifjúsági, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball női ifjúsági – Kispest NKK 31-33 (13-18)

„Jól kezdtük a mérkőzést, a félidő közepéig vezettünk, de sajnos következett egy 8 perces gólcsend és a védekezésünk is nagyon sebezhető volt. A második játékrészben mindent megtettünk, nagy akarással sikerült fokozatosan felzárkóznunk, de sajnos nem tudtuk utolérni ellenfelünket. Gratulálok a győzelemhez a Kispestieknek!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB fiú – Százhalombattai KE 40-13 (20-6)

„Visszavágásra készült az ellenfelünk, mert a hazai pályájukon alaposan megvertük őket. Mindenkit megmozgattak, 16 játékossal érkeztek, mert tudták, hogy fizikailag előttük járunk. A játékosaimról csak csupa jót mondhatok, hiszen a sérülések miatt szinte cserék nélkül egyszerűen lehengereltük az ellenfelünket. A játék mind a 4 fázisát uraltuk, helyenként látványos, modern kézilabdával örvendeztettek meg a fiúk. Nehéz bárkit is kiemelni, Hunyadvári Henrik, Matuszka Balázs, Miklós Alex, Neukum Csanád hetek óta kiválóan teljesítenek, Balla Benedek, Szakács Bálint és Sztankovics Patrik, valamint a kisebb szünet után visszatérő Kozma Bálint is csatlakozott hozzájuk nagyszerű játékukkal. Szerencsére jó példával járnak a többiek előtt, akik kivétel nélkül szépen lassan felzárkóznak melléjük.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

NB I/B junior, bajnoki mérkőzés
Dabas KC – Tatai AC/Budaörs Handball 48-17 (22-7)

„A serdülő mérkőzés örömteli pillanatai után villámgyorsan vissza is tértünk a való világba. Ellenfelünk ilyen arányban is megérdemelten nyert és nem véletlenül vezetik pontveszteség nélkül a tabellát. Évekkel idősebb, fizikailag jól felkészített játékosokkal rendelkeznek, átlagban lényegesen magasabb testsúlykilogrammal, amivel nem tudtuk, de nem is lehetett felvenni a versenyt. Ennek ellenére csak dicséret illeti a fiúkat, bátran próbálták alkalmazni a tanult ismereteket és ezt többször is sikerrel tették.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB nyugat, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball – Bajnok DSE Nemesvámos OSB lány 20-46 (9-25)

„A mai mérkőzésen is sikerült az eddigieknél jobban és ötletesebben támadnunk, aminek a 20 lőtt gól lett az eredménye, sajnos azonban elfelejtettük, hogy a védekezés is hozzátartozik a játékhoz. Csalódás, hogy ennyire könnyen kapunk gólokat és nem tudjuk ellenfeleinket feltartóztatni és nagyobb küzdelemre késztetni. Egy hét múlva ki-ki mérkőzést játszunk az Érd ellen első pontjaink megszerzéséért, erre készülünk tovább.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

Pest megyei női junior, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB lány – Martonvásári KSE 32-19 (14-9)

„Lassan törtük fel a Martonvásár védekezését, de végig vezetve sikerült akaratunkat rákényszeríteni ellenfelünkre. A támadójátékkal és kapusaink teljesítményével megint elégedett lehetek, de sajnos védekezésünk a győzelem ellenére továbbra sem volt megfelelően hatékony és kemény. Örülők, hogy mindenki hozzátett a sikerhez. Kedden nagy csata vár ránk hazai pályán a csoport harmadik ellen, remélem védőmunkánk feljavul addigra.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – Diósd 28-8 (10-6)

„Kissé gyámoltalan első félidő és négygólos vezetés után a folytatás se úgy sikerült, ahogyan elterveztük. Ellenfelünk két gólra is megközelített bennünket. Egy időkérés után aztán rendeztük sorainkat és javítva hibáinkat magabiztos győzelmet arattunk.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály fiú, bajnoki mérkőzés
Pilisvörösvári KSK – Budaörs Handball U14 fiú 9-27 (6-13)

„Az elejétől sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. Fegyelmezett játékkal, végig vezetve nyertük meg a mérkőzést. Örülök, hogy végre a játék olyan elemeiben sikerült előrelépnünk, amit régóta kérek.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály fiú, bajnoki mérkőzés
Budapest Elektorom SE – Budaörs Handball U14 fiú 19-24 (9-12)

„Jól kezdtünk, már 6-1-re is sikerült elhúznunk, amikor porszem került a gépezetbe. Ok nélkül megzavarodtunk, visszaesett a védekezésünk, kidolgozott helyzeteinket pedig rendre elpuskáztuk. Ellenfelünk kihasználva hibáinkat nem hagyta magát leszakítani. A második félidő közepétől szép lassan elhúztunk és végül nyertünk ugyan, de könnyelmű hibáink miatt van bennem hiányérzet.” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány I.

U13 I. osztály lány, bajnoki mérkőzések
ASI DSE – Budaörs Handball U13 lány I. 13-18 (9-10)
Malév SC – Budaörs Handball U13 lány I. 28-19 (13-9)

„Reggel kilenckor kezdtünk az ASI DSE csapata ellen. Sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, ám a végjátékban a védekezésünk jobbnak bizonyult, támadásban pedig kihasználtuk a helyzeteinket, így nagy örömünkre sikerült megszerezni a kiemelt bajnokságban az első győzelmünket. Gratulálok a lányoknak, megdolgoztak a sikerért! Viszonylag sok idő telt el a két meccsünk között, délutánra már nem volt olyan lelkes a társaság, sok hibával játszottunk, amit könyörtelenül kihasznált az ellenfelünk.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány II.

U13 III. osztály lány, bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U13 lány II. – Diósdi DSE 16-9 (8-4)
Solymári SC – Budaörs Handball U13 lány II. 12-12 (8-8)

„Nagyon örültem neki, hogy a diósdiak ellen magabiztosan és fegyelmezetten játszódtunk, végig uraltuk és kézben tartottuk a meccset. A solymáriakról tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk velük, hiszen az utolsó találkozásunkkor kikaptunk tőlük hat góllal. A sok munka meghozta gyümölcsét, így a mostani találkozó már döntetlen eredménnyel zárul. Dolgozunk tovább!” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U14 II. osztály fiú, bajnoki mérkőzések
Budakalászi SC – Budaörs Handball U12 fiú 24-15 (10-5)
Budaörs Handball U12 fiú – Budai Farkasok 11-35 (4-13)

„Ezeken a hétvégéken a mi kis apró céljainkért küzdünk. Egy gyönyörű gólpassz, egy csodás indítás, egy óriási védés, egy bátor fault a nagyok között. Apró sikerélményeinkből rakjuk le a jövőnk építőkockáit. Nincs kérdés bennünk, megyünk tovább. Külön kiemelném Fekete-Kardos Zsombor bátor játékát!” – Simon Róbert, vezetőedző

 

Budaörs Handball U10 fiú

U10 fiú, Kisiskolás bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U10 fiú – Diósd 24-3 (12-2)
Budaörs Handball U10 fiú – SZKSK II. Érd 19-10 (12-5)

„Magabiztosan nyertük mindkét mérkőzésünket, két gyengébb ellenféllel szemben. Azt kértem a fiúktól, hogy ne vegyenek vissza a lendületből, nyerjünk annyival, amennyivel csak tudunk és ezt sikerült is teljesíteniük. Szép támadásokat vezettünk, védekezésben pedig nagyon sok labdát szereztünk, amiből tudtunk gyors gólokat dobni. Mindenki hozzátett a sikerekhez, dicséret illeti a fiúkat, gratulálok nekik!” – Földes Viktória, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U10 lány

U10 lány Kisiskolás bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U10 lány – VSE Dunakeszi 10-0
Budakalászi SC – Budaörs Handball U10 lány 20-13 (11-9)
Budaörs Handball U10 lány – Szigetszentmiklós 22-12 (13-9) – edzőmérkőzés

„Pozitívum, hogy a lányok nagyon keményen, harcosan kézilabdáztak. Élvezték a játékot. Aminek eredményeként a Budakalász csapata ellen nagyon sokáig partiban voltunk. Sajnos a végjátékra elfáradtunk, a hétméteresek értékesítésében maradt hiányérzetem. A Dunakeszi csapata sajnos nem jött el, így 10-0 eredmény került a jegyzőkönyvbe, de a Szigetszentmiklós csapata ellen játszottunk egy edzőmérkőzést és 22-12-re győzedelmeskedtünk. Mindenki élt a játéklehetőséggel, több szép támadást vezettünk. Gratulálok a csapatomnak!” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.