„Egészséges versenyhelyzet“ – Földes Viktória

0
290

Az utánpótlás csapatok eddigi szerepléséről szóló sorozatunk lezárásaként az U10-es és az U9-es fiú együtteseket vezetőedzőként irányító Földes Viktóriával beszélgettünk az elmúlt hónapok tanulságairól.

Hogy teljesítenek a legifjabbak, mennyire elégedett a vezetőedző?

Nagy örömünkre nyáron sok új gyermek csatlakozott hozzánk, ami egészséges versenyhelyzetet teremtett a korosztályon belül. Aki rendesen jár edzésre és jól dolgozik, az megkapja a lehetőséget a meccseken is a bizonyításra. Érzem, hogy ez motiválja a fiúkat a fejlődésre, rendesen dolgoznak. Sokan vannak, akik csak pár hónapja kezdtek el hozzánk járni, de nagyon gyorsan tanulnak és rohamosan közelítenek a többiekhez. Jól dolgoznak azok is, akik már régebb óta kéziznek, de érthető módon tőlük picivel többet kell már elvárnom. Összességében elégedett lehetek az eddigi munkával.

Milyen tapasztalatokkal szolgáltak az eddigi meccsek?

Komoly kihívás elé állít bennünket, hogy nagyon erős régióba kerültünk a kisiskolás bajnokságban, de ez hosszútávon a javunkat szolgálja. Nagyon örülök neki, hogy mindig előrelépünk valamiben, folyamatosan fejlődünk. Ebben a korban még nem lehet kijelenteni, hogy igazán komoly különbségek lennének a csapatok között, sok múlik az adott napi hozzáálláson. Mindig nagy öröm a győzelem, de teljesen más az, amikor egy jól képzett, ügyes együttes ellen nagy csatában, igazi csapatként érünk el eredményt.

Miben vársz előrelépést a közeljövőben?

Minden játékelemet folyamatosan gyakorlunk, de leginkább a védekezésben és azon belül is az emberfogásban szeretném, ha előrelépnénk. A korosztályos bajnokságban ez egy kötelező elem, ami még néha nagy falat nekünk. Amikor közeledik egy-egy forduló, mindig hangsúlyosan elővesszük ezt a játékelemet. Úgy gondolom, jó úton járunk.