Utánpótlás körkép (46. hét)

0
255

Kilenc utánpótlás alakulatunk folytatta a korosztályos küzdelmeket az elmúlt héten. Nagy sikerek, izgalmas döntetlenek, fontos előrelépések és hasznos tapasztalatok. Tizenöt mérkőzés története egy helyen. Minden, ami Budaörs Handball utánpótlás! 

 

Budaörs Handball női junior

NB I női junior, bajnoki mérkőzés
ÉRD – Budaörs Handball női junior 33-27 (22-14)

„Egy összeszokott, jobb csapattól kaptunk ki, más sebességgel játszották a kézilabdát. Sajnos kevesen vagyunk és sérülések is nehezítették helyzetünket. Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez!” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball női ifjúsági

NB I női ifjúsági, bajnoki mérkőzés
ÉRD – Budaörs Handball női ifjúsági 27-23 (13-12)

„Gratulálok az érdi csapatnak a győzelemhez! Pontatlanul lőttünk, ám ez nem von le semmit az ellenfelünk kapusának jó teljesítményéből, aki nagyon jól hárította kísérleteinket. A védekezésünkben sem tartottuk be a megbeszélteket, ennek ellenére a 48. percben még vezettünk, de a jól hajrázó vendéglátók simán fordítottak.” – Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

Pest megyei női junior, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB lány – FSzSE 27-27 (17-12)

„Nehéz mérkőzést játszottunk, melyen sajnos csak 45 percig tudtunk ellenfelünk kellemetlen stílusával és fizikális fölényével szemben megfelelő hatékonysággal ellenállni. Néhány gólos előnyünk a végjátékra elfogyott és így egy pontot sikerült itthon tartani.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

KSB nyugat, bajnoki mérkőzés
ÉRD – Budaörs Handball OSB lány 14-21 (6-9)

„Sikerült átlépni saját árnyékunkon és megszerezni első pontjainkat a serdülő bajnokságban. Az elején még ideges játékunk fokozatosan vált határozottabbá és magabiztosabbá. Jó védekezésünknek köszönhetően uraltuk a mérkőzést és ráerőltettük akaratunkat ellenfelünkre. Remélem ez lendületet és önbizalmat ad a következő fordulókra. Gratulálok a nagybetűs csapatnak!” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Dunaújvárosi AC – Budaörs Handball OSB fiú 21-21 (10-11)

„Sajnos megszakadt győzelmi sorozatunk, de veretlenségünket megőriztük. Két lázas és egy sérült játékos ült a kispadon, így tudtunk kiállni. Ellenfelünk és szurkolói sportszerűtlenek, a körülmények balesetveszélyesek és méltatlanok voltak egy serdülő mérkőzéshez. Ráadásul a játékvezetők randomszerű ítéletei is elbizonytalanítottak minket, ennek ellenére pár másodperccel a vége előtt megszerezhettük volna a győzelmet, de egy technikai hiba miatt ez nem sikerült. Szerencsére ezt az eredményt nem fogjuk továbbvinni magunkkal a rájátszásba, így a tanulságok levonása a legnagyobb nyeresége a mérkőzésnek. Hunyadvári Henrik, Matuszka Balázs és Szakács Bálint játékát lehet kiemelni.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

NB I/B junior, bajnoki mérkőzés
Tatai AC/Budaörs Handball – Százhalombattai KE 26-29 (16-16)

„Nyerhető mérkőzés volt, ezért bosszantó a vereség. Az egyik pillanatban csodálatos kézilabdát játszottunk, a másikban gyermeteg hibákat követtünk el. Ez jellemezte a mérkőzést és ennek tudható be a vereségünk. Az mindenképpen biztató, hogy minden tekintetben az összes játékosom felvette a kesztyűt a nálunk 4-5 évvel idősebb ellenfelekkel szemben. Matuszka Balázs, Neukum Csanád és helyenként Sztankovics Patrik játéka volt kiemelkedő.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Százhalombattai KE – Budaörs Handball U14 fiú 22-27 (9-12)

„Az idősebb százhalombattai csapat ellen, idegenbeli rangadó várt ránk a hétvégén. Játékosaim felnőttek a feladathoz, koncentráltan, fegyelmezetten játszottak. Mindkét félidőben volt ugyan kis hullámvölgyünk, amikor kiegyenlített ellenfelünk, de mindkétszer tudtunk újítani és végül megnyerni a mérkőzést. Örülök, hogy meccsről-meccsre több olyan szituáció köszön vissza a játékunkban, amire sok energiát fordítunk. Ezen az úton kell mennünk, dolgozunk tovább!” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U12 fiú, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U12 fiú – Nagykovácsi Sólymok SE 26-10 (15-0)

„A hétvégi fordulónk első mérkőzésén az egyéni és páros védőkapcsolatok, illetve a 7:6 elleni játék gyakorlására fektettük a hangsúlyt. Az első félidőben ez szinte hiba nélkül meg is valósult, a második 20 percben már a fáradtság jelei mutatkoztak. Csökkent a koncentráció. Sokat hibáztunk mind védekezésben, mind támadásban, azonban így is magabiztos győzelemmel jöhettünk le a pályáról.” – Simon Róbert, vezetőedző.

U12 fiú, bajnoki mérkőzés
Százhalombattai VUK SE – Budaörs Handball U12 fiú 13-15 (10-4)

„Sajnos ismét órákat kellett várnunk a következő mérkőzésig. Az első félidőre a hibák megmaradtak, kidolgozott, de kihagyott ziccerek. A mélységi mozgás és fault hiányából, váltások ritmustalanságából adott könnyű gólok az ellenfélnek nagy gólkülönbséget eredményeztek. A második félidőben ismét teljes koncentráltsággal és bátran játszott a csapat. A hatos falunk még hatékonyabban működik, mint a 3-2-1-es területvédekezésünk, ami persze nem meglepő. Hétről hétre tanulunk valami újat nemcsak a kézilabdáról, hanem emberi értékekről is. Jó érzés látni a srácokon, hogy egyre erősebben hisznek önmagukban és egymásban is! Külön gratulálok Bőle Bendegúz extra teljesítményéért a kapuban!” – Simon Róbert, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U11 lány

U11 lány, bajnoki mérkőzések
Százhalombattai VUK SE – Budaörs Handball U11 lány 6-27 (2-14)
Budaörs Handball U11 lány – Pilisvörösvári KSK 32-7 (13-3)

„Gratulálok a lányoknak! Nagyszerűen kézilabdáztunk, labdaszerzésekből könnyű gólokat szereztünk, igazi csapatként nyertünk mérkőzéseket. Minden egyes játékosom hozzá tudott tenni a győzelmekhez.” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U9 lány

U9 lány, bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U9 lány – Ipress Center Vác 9-8 (5-3)
Budaörs Handball U9 lány – Pilisvörösvári KSK 15-19 (9-8)

„A két szoros meccsünk közül az egyiket sikerült megnyernünk a hétvégén. Világosan látszik, hogy erősebb ellenfelekkel szemben már nem elég egy kiemelkedő teljesítmény a csapatból, a többieknek is hozzá kell tenni a meccsekhez. Több bátorságot várok a lányoktól. Összességében gratulálok  az egész napos teljesítményükhöz! Külön gratulálok Balázsik Roxánának tétmeccsen szerzett első góljához és a harcos játékához!” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U9 fiú

U9 fiú, bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U9 fiú – Váci KSE I. 25-2 (11-1)

„Az első mérkőzésünket könnyedén nyertük meg. Ellenfelünk az első bajnoki mérkőzését játszotta, de ettől függetlenül is nagyon ügyesen játszottak a fiúk, végig koncentráltak. Mindenki bizonyította, hogy helye van a csapatban.” – Földes Viktória, vezetőedző.

Pilisvörösvári KSK – Budaörs Handball U9 fiú 12-10 (6-8)

„A második meccsen egy hasonló képességű ellenféllel találtuk szembe magunkat, fej-fej mellett haladt a két csapat. Sajnos a játékvezető többször tévedett a mi kárunkra és a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ellenfelünk a második félidőben megfordította a mérkőzést. Mindemellett csak dicsérni tudom a fiúkat, ügyes kis csapat van alakulóban.” – Földes Viktória, vezetőedző.