Utánpótlás körkép (47. hét)

Öt utánpótlás alakulatunk folytatta a korosztályos küzdelmeket az elmúlt héten.  Tizenkét mérkőzés története egy helyen. Lélektanilag fontos győzelmek, komoly megmérettetések, kemény csaták és újabb tanulságok. Minden, ami Budaörs Handball utánpótlás!

Budaörs Handball OSB fiú

OSB fiú, bajnoki mékőzés
Alba Regia – Budaörs Handball OSB fiú 24-41 (12-23)

„Most már úgy látszik, szokásunkká válik, hogy a nagyszerű dolgok mellett gyermeteg hibákat követünk el. Nem egyszerű koncentráltan játszani egy olyan mérkőzésen, ahol eleve csak az a kérdés, hogy húsz vagy harminc gól különbséggel nyer a csapat. Ennél jobbat érdemelnének ezek a fiúk, de ez az alapszakasz már így megy végig. Pozitívum volt Matuszka Balázs játéka valamint, hogy mindenkinek sok játéklehetőséget tudtam adni.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB, bajnoki mérkőzés
Kozármisleny SE – Budaörs Handball OSB lány 46-14 (23-6)

„Nagyon enerváltan, bátortalanul és bizonytalanul kezdtük a mérkőzést. Ellenfelünk nagy lendülettel és magabiztosan játszott, aminek ez a súlyos vereség lett az eredménye. Nem volt hitünk és elég akaratunk, így semmit sem tudtunk megvalósítani az eddig tanultakból sem védekezésben, sem támadásban. Ebből a gödörből gyorsan ki kell másznunk, hogy előrébb léphessünk.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

Pest megyei női junior bajnoki mérkőzés
Domonyi KSE – Budaörs Handball OSB lány 16-18 (6-6)

„A szerdai mérkőzés kudarca még benne volt a fejekben, ez meglátszott az első félidei teljesítményen. Görcsösen játszottunk végig, sokat hibáztunk, de nagyon-nagyon küzdöttünk, aminek örülök. A végjátékra sikerült valamennyire felszabadulnunk, mely hozzásegített bennünket a győzelemhez. Feljavult védekezésünknek köszönhetően több lerohanást sikerült gólra váltanunk és két gólos hátrányból fordítva nyernünk. Ennek a győzelemnek nem a pontok vagy a helyezésünk szempontjából, hanem lélektanilag van jelentősége. Gratulálok a lányoknak! Egy hét múlva komoly megmérettetés vár ránk, négy nap alatt három mérkőzést játszunk, erre készülünk tovább.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

OSB fiú, bajnoki mérkőzés
Dunaújvárosi AC – Budaörs Handball U14 fiú 21-19 (10-10)

„Pénteken Dunaújvárosban léptünk pályára a serdülő bajnokság soron következő fordulójában. Másnap fontos mérkőzések vártak ránk, így nem az eredményt, hanem a fiúk megfelelő pihentetését helyeztem előtérbe. Megszorongatni ugyan sikerült ellenfelünket, de megnyerni a mérkőzést nem. A szokatlan felállások ellenére azt gondolom, nem vallottunk szégyent, ha kicsit jobban összpontosítunk a végjátékban, akár meglepetést is okozhattunk volna.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – VS Dunakeszi 29-20 (14-8)

„Hazai pályán már egyszer alaposan megnehezítette a dolgunkat soros ellenfelünk, így nagyon készültünk erre a mérkőzésre és szerencsére sikerült is megvalósítani az elképzeléseinket. Végig kiegyensúlyozottan, jól védekezve és bátran támadva kézilabdáztunk.” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – KSI SE 28-17 (15-11)

„Amilyen fegyelmezetten játszottunk az előző mérkőzésen, most sajnos annyira szétesetten. Rengeteg ki nem kényszerített technikai hiba, kihagyott helyzetek, figyelmetlen védekezés jellemezte a játékunkat. A végére valamelyest összekaptuk magunkat, de tanulságként kell szolgálnia a mérkőzésnek, hogy minden ellenféllel szemben maximális koncentrációra van szükség.” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány I.

U13 I. osztály, bajnoki mérkőzések
Budaörs Handball U13 lány I. – Vecsés SE 20-27 (9-10)
Budaörs Handball U13 lány I. – XVI. kerületi KMSE 15-25 (8-11)

„A hétvégén két nagyon hasonló mérkőzést játszottunk a korosztályos I. osztályú bajnokságban. Remekül kezdtük mind a két találkozót, a szünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem volt nagy különbség az együttesek között. A fordulást követően ugyan sok labdát szereztünk, de sajnos az eredményes befejezés sokszor elmaradt. Kihagytunk jópár ziccert, ami a végeredményben is jelentkezett. Dolgozunk tovább!” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U14 II. osztály, bajnoki mérkőzések
Nagykovácsi Sólymok SE – Budaörs Handball U12 fiú 20-20 (7-9)
Budaörs Handball U12 fiú – Gödöllői KC 15-29 (9-19)

„Újabb két lépcsőfokot megtettünk kis céljaink eléréséért. Tovább fejlődött védekezésünk tudatossága és támadásainkban nyomát sem láttam a félelemnek. Gratulálok csapatomnak! Külön kiemelném Kovács Boldizsár, irányító játékát!” – Simon Róbert, vezetőedző.

Ötösök tornája
Budaörs Handball U12 fiú – Csanádi 17-6
Százhalombattai VUK SE – Budaörs Handball U12 fiú 13-15

„Az első mérkőzésen nagy arányú győzelmet arattunk, ami jót tett mindenki önbizalmának. Végig koncentráltak a fiúk, sok labdát szereztek és ügyes labdafelvitelekből könnyű gólokat szereztek. A második mérkőzésen a küzdelem dominált inkább, igazi csapatmunka volt a győzelem. Örülök, hogy sikerült visszavágnunk az ellenfélnek az első körben elszenvedett vereségért. Látszik a csapaton a fejlődés, gratulálok mindenkinek a hétvégi teljesítményéért!” – Földes Viktória, edző.