Utánpótlás körkép (49. hét)

0
210

Nyolc utánpótlás alakulatunk folytatta a korosztályos küzdelmeket az elmúlt héten. Kiélezett csaták, időn túli hetessel megnyert mérkőzés, szemmel látható fejlődés, remekül működő védelem, büszke vezetőedzők. Minden, ami Budaörs Handball utánpótlás!

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB nyugat, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB lány – Dunaújvárosi Kohász KA 14-38 (8-20)

„A listavezető ellen léptünk pályára kedden, immár a bajnokság második, visszavágó szakaszába érve. Bár az első mérkőzéshez képest kevesebb gólt kaptunk, támadásban nem sikerült hatékonyan feltörnünk a Dunaújváros védelmét, így ismét nagyarányú vereséget szenvedtünk. Közel egy hónapunk van a következő fordulóig, amit alapozással és sok gyakorlással töltünk majd, hogy januárban a hazaihoz hasonlóan szoros meccset tudjunk játszani a Mosonmagyaróvár vendégeként és pontokkal térhessünk haza.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

NB I/B junior nyugat, bajnoki mérkőzés
Pécsi VSE – Tatai AC/Budaörs Handball OSB fiú 30-26 (16-13)

„A mérkőzés túlnyomó részében a mi akaratunk érvényesült a pályán, taktikailag végig irányítottunk. Nagy elszántsággal és bátorsággal vettük fel a küzdelmet a tabella második helyét elfoglaló Pécs otthonában. Egyelőre a rutin és a fizikai méretbeli különbségekben jobban álló ellenfél felé billent a mérleg nyelve, de már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy egy-egy ilyen mérkőzést megnyerjünk. Rendkívül büszke vagyok a csapat minden egyes játékosára, kiválóan kézilabdáztak a fiúk! Ki kell emelnem Szakács Bálint és Sztankovics Patrik teljesítményét, de minden egyes játékos megérdemli, hogy a jók között soroljam fel őket, így Balla Benedek, Kozma Bálint, Matuszka Balázs, Miklós Alex és Neukum Csanád is.” – Neukum Tamás, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U14 fiú

U14 I. osztály, bajnoki mérkőzés
CYEB-Budakalász U14 – Budaörs Handball U14 fiú 12-25 (4-12)

„Bíztam benne, hogy a múlt heti gyengébb teljesítményünk után jobb produkciót fogunk nyújtani. Ezt hellyel-közzel sikerült is megvalósítanunk, olykor kimondottan tetszetősen kézilabdáztunk. Nagy kár, hogy még mindig túl sok az indokolatlan technikai hibánk és védekezésben is hajlamosak vagyunk könnyelműsködni, ami aztán emberhátrányokhoz vezet. Játékunk ezen elemein mindenképpen javítanunk kell!” – Csik Ákos, vezetőedző.

U14 I. osztály, bajnoki mérkőzés
Váci KSE – Budaörs Handball U14 fiú 17-29 (11-14)

„Gyengén kezdtük a második mérkőzésünket, a félidő végére teljesen szétesően kézilabdáztunk, így jókor jött a szünet. A fordulást követően sikerült rendezni a sorainkat és meggyőző játékkal, magabiztos győzelmet arattunk. Nagy örömmel tölt el, hogy fordulók és mérkőzések óta minden egyes játékos érdemben egyre többet tud hozzátenni a csapat játékához.” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U14 II. osztály, bajnoki mérkőzés
Treff 07 SE – Budaörs Handball U12 fiú 27-20 (15-8)
Budaörs Handball U12 fiú – Főnix ISE 23-27 (12-14)

„Ezen a vasárnapon egy olyan motivációs, érzelmi gátat léptünk túl, amit mindenki tátott szájjal figyelt. Egy apró mentáltréneri eszköz hatására a csapat ellentmondást nem tűrően játszott. Hiába jöttek szembe két évvel idősebb, fizikailag erősebb játékosok, igazi férfias bátorsággal álltunk eléjük. Sokat fejlődött védekezési stratégiánkban a befutók semlegesítése, illetve az alapmozgásaink ritmusossága. Anticipációs képességeinkből szembetűnő nyomokat véltem felfedezni. Támadásainkat dinamikus, bátor, jó döntéseket hozó, kreatív egyéni és páros kapcsolatok jellemezték. Gratulálok csapatomnak, mindkét mérkőzés győzelemmel ért fel!” – Simon Róbert, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány I. 

U13 I. osztály, bajnoki mérkőzés
Szent István SE – Budaörs Handball U13 lány I. 16-14 (6-5)

„Hullámzó teljesítményünk ellenére rendkívül szoros mérkőzést játszottunk a Szent István SE-vel. Sokszor a kapufa segítette ki ellenfelünket, kicsit nagyobb szerencsével akár meg is nyerhettük volna a meccset. A lányok nagyon fegyelmezetten betartották, amit kértem tőlük, sok előre megbeszélt játékelem jól működött.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

U13 I. osztály, bajnoki mérkőzés
FTC KN – Budaörs Handball U13 lány I. 26-13 (15-5)

„Kicsit bátortalanul kezdtük a mérkőzést, így a Fradi a szünetig meg tudott lépni tőlünk. A második félidőre feljavult a játékunk, ekkor már fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nagyon meg voltam elégedve a lányokkal, kúsztak-másztak, keményen küzdöttek.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U13 lány II.

U13 III. osztály, bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U13 lány II. – Nagykovácsi Sólymok SE 20-9 (10-5)
Szigetszentmiklós NKSE – Budaörs Handball U13 lány II. 5-18 (2-10)

„Az U12-es lányok közül mindenkinek megfelelő mennyiségű játékidőt tudtam biztosítani a hétvégén. Két aktuális mérkőzésünket elsősorban gyakorlásra használtuk fel. Gyors középkezdések, letámadások, befutások, egy az egy elleni cselezések is jól működtek. Külön öröm számomra, hogy nagyon hatékonyan védekezik a csapat. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok!” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U10 lány

U10 lány bajnoki mérkőzés
Szigetszentmiklósi NKSE – Budaörs Handball U10 lány 12-13 (7-6)
Dömsödi USE – Budaörs Handball U10 lány 7-21 (4-9)

„Mindkét mérkőzésen nagyon jól játszottak a lányok, keményen védekeztünk, ezáltal az ellenfél játékát megtördeltük. Támadásban szép helyzeteket dolgoztunk ki, igazi csapatként kézilabdáztunk. A Dömsöd ellen végig mi uraltuk a mérkőzést. A Szigetszentmiklós nagyon jó csapat, egész mérkőzés során mi futottunk az eredmény után, ám a legjobb időpontban átvettük a vezetést. Egy időn túli hetessel sikerült győznünk. Büszke vagyok a lányokra, hatalmas fejlődésen mennek keresztül! Szívből gratulálok nekik!” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U10 fiú

U10 fiú bajnoki mérkőzések
Százhalombattai VUK SE – Budaörs Handball U10 fiú 3-23 (1-11)
SZKSK I. – Budaörs Handball U10 fiú 14-17 (8-11)

„A kezdeti álmosságot legyőzve az első mérkőzést meggyőző fölénnyel nyertük meg. Rengeteg technikai hibát vétettünk, de mellette sok labdát szereztünk és gyors gólokat lőttünk. A második mérkőzésünkről előre tudtuk, hogy nehéz lesz, egy ügyes csapattal találtuk magunkat szemben. Kezdetben körülményesek és lassúak voltunk, de ahogy lendülettel játszottunk és keményen védekeztünk, el tudtunk szakadni ellenfelünktől. Tanulság, hogy végig kell koncentrálnunk egy mérkőzést. Örülök, hogy két győzelemmel zártuk az évet és szeretném megköszönni a szülők támogatását és lelkes, kitartó szurkolását!” – Földes Viktória, vezetőedző.