Bronzérem és megannyi hasznos tapasztalat a Ferency Kupán

0
368

Nagy Zsuzsánna U13-as alakulata a negyedik, U12-es lányai a nyolcadik, Simon Róbert U12-es fiai a tizedik, míg Szamoránszky Anikó U11-es lányai a harmadik helyen zártak a háromnapos XXII. Ferency-Budapest Kupán. Az U11-es lányok bronzérme mellett egy egyéni díjnak is örülhettünk, miután Karászi Rékát a kupa legjobb játékosának választották. Mind a három vezetőedzőt megszólaltattuk a hétvége után.  

Budaörs Handball U13 lány I. (4. hely)

Budaörs Handball U13 lány I. – Csepel DSE II 18-9
ASI DSE II – Budaörs Handball U13 lány I. 17-12
Budaörs Handball U13 lány I. – Pénzügyőr SE 18-6
Budaörs Handball U13 lány I. – Aranyszarvas SE 12-19
Budaörs Handball U13 lány I. – ASI DSE I. 15-16

Budaörs Handball U13 lány II. (8. hely)

Aranyszarvas SE – Budaörs Handball U13 lány II 14-9
XVI. KMSE lány II. – Budaörs Handball U13 lány II. 7-11
Budaörs Handball U13 lány II. – ASI DSE I. 8-18
Budaörs Handball U13 lány II. – Csepel DSE II. 8-9 (hétméteresekkel)
Pénzügyőr SE – Budaörs Handball U13 lány II. 14-13 (hétméteresekkel)

„Elsősorban tanulni és gyakorolni érkeztünk a tornára, így folyamatosan forgattam a csapatot a fiatalabbaknál és az idősebbeknél egyaránt. Számtalan hasznos tapasztalattal gyarapodtunk, jól képzett ellenfelekkel találkoztunk a három nap során. A kisebbek egészen új élménnyel gazdagodtak vasárnap, hiszen mindkét találkozónk döntetlen állás után hétméteres-párbajban dőlt el. Jól bírták a lányok a sorozatterhelést, pedig viszonylag sok idő telt el két összecsapás között. Egyre kevesebb a hibánk és gyorsult is a játékunk, így összességében elégedett lehetek. Külön öröm, hogy többeknél komoly előrelépést láttam a hétvégén. Bízom benne, hogy ez a felszabadult, bátor játék a bajnoki mérkőzések során is jelentkezik majd.” – Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú (10. hely)

Budaörs Handball U12 fiú – Gyömrő VSK 14-19
Debreceni SC – Budaörs Handball U12 fiú 19-11
PLER – Budaörs Handball U12 fiú 17-12
Budaörs Handball U12 fiú – Budapest Honvéd SE 12-19
Pénzügyőr SE – Budaörs Handball U12 fiú 17-16

„Annak ellenére, hogy nem sikerült mérkőzést nyernünk, az alapvető céljaink megvalósultak, a kupa elérte a célját. Hosszú ideje együtt játszó, komoly taktikai tapasztalattal rendelkező korosztályos élcsapatokkal szemben mérettünk meg. Kicsit koncentráltabb játékkal talán már most is többet kihozhattunk volna belőle, de úgy gondolom, rengeteget tanultunk a három nap során, a folytatásban jól hasznosítható tapasztalatot szereztünk. A vereségeket persze soha nem egyszerű megemészteni, egy percre sem szabad csüggedni. Most láttuk azt a szintet, amit szeretnénk elérni.” – Simon Róbert, vezetőedző.

Budaörs Handball U11 lány (3. hely)

Budaörs Handball U11 lány – ASI DSE 8-17
Budaörs Handball U11 lány – Pénzügyőr SE 19-9
Szigetszentmiklós NKSE II – Budaörs Handball U11 lány 10-21
BVSC Zugló – Budaörs Handball U11 lány 2-43 ÓKSI – Budaörs Handball U11 lány 12-12

A torna legjobb játékosának választották Karászi Rékát.

„Mindenképp nagyon hasznos volt a torna, sok más kaliberű, erős csapattal mérkőztünk meg és rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk. A pénteki napot leszámítva nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Kezdetben nagyon megilletődötten, fásultan játszottunk, sok technikai hibát vétettünk. Szombatra és vasárnapra összeszedte magát a társaság, nagyszerűen kézilabdáztunk, egységes kemény védekezés mellé remek kapusteljesítmény párosult és labdaszerzésekből könnyű indítás gólokat szereztünk. Több nagyon szép és ötletes támadást vezettünk, igazi csapatként játszottunk, mindenki hozzátett a sikerekhez. Szívből gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk!” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.