Négy korosztályos csapatunk is a felsőházban folytatja

Négy utánpótlás alakulatunk is remekül zárta az alapszakaszt az elmúlt héten. Újabb győzelmüknek köszönhetően az OSB-s fiúk veretlenül nyerték csoportjukat. Az U14-es legények az idősebbek között 14-ből 11 meccset nyerve másodikként jutottak tovább a serdülő bajnokság F-csoportjának felsőházi rájátszásába. Az U12-es fiúk száz százalékos teljesítménnyel lettek csoportelsők, míg az U11-es lányok komoly rangadót nyerve jutottak tovább. Utánpótlás körkép, egy helyen minden, ami Budaörs Handball utánpótlás.

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB nyugat, bajnoki mérkőzés
Mosonmagyaróvári KC – Budaörs Handball OSB lány 32-19 (20-9)

„Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben fej-fej mellett haladt a két együttes. Gyorsan szerettük volna átvenni a vezetést, kapkodni kezdtünk, amely sok hibát eredményezett, így  ellenfelünk egy 6-0-ás rohammal elhúzott tőlünk. Sajnos a félidőre már akkora különbség alakult ki, melyen a második játékrészben feljavuló védekezésünk és támadásunk sem tudott javítani. Csalódott vagyok, főként a gyenge védekezésünk és pontatlan helyzetkihasználásaink miatt. Néhány nap múlva fogadjuk a listavezető Győri ETO-t, ami ennél jóval nehezebb feladat lesz. Remélem, addigra minden fronton átlépünk a saját korlátainkon.” – Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

OSB bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball OSB fiú – Cunder Kézisuli Egyesület 33-19 (16-9)

„A mérkőzés előtt az előjelek nem voltak kedvezőek, öt játékos nem tudott edzeni betegségek, illetve sérülések miatt, így játékra sem álltak készen. A külföldre költöző Leányvári József utolsó mérkőzése volt, aki évek óta oszlopos tagja a csapatnak, így egyben az ő búcsúfellépése is volt a találkozó. Neki sok sikert kívánunk, reméljük jó hírünket viszi!

Az első pillanattól kezdve keményen, de sportszerűen védekeztünk, domináltuk az ellenfelünket. Ezt sajnos ők nehezen viselték, és rendszerint sérülésveszélyesen próbáltak megakadályozni minket a gólszerzésben. Szerencsére sem sérülés nem történt, sem pedig a győzelmünk nem forgott veszélyben. Örömteli volt, hogy Farkas Bence felnőtt a feladatához és nagyszerűen játszott, csatlakozott hozzá végre Kozma Bálint, valamint támadásban Balla Benedek is. Most már folyamatosan nyújt nagyszerű teljesítményt  Hunyadvári Henrik, Matuszka Balázs, Neukum Csanád és Sztankovics Patrik is, de végre ügyes megoldásai voltak Orbán Lórántnak is.
 
Az alapszakaszt veretlenül nyertük, a mérkőzésenkénti gólkülönbség átlagunk majdnem megközelíti a 20 gólt, ami azt gondolom, tekintélyt parancsoló. A klub történetében még fiú serdülő csapat így nem szerepelt, nagyon komoly respektünk alakult ki. Persze ez mind semmit sem ér, ha a rájátszásban nem tudunk tovább fejlődni és javulni, valamint az edzésmunkában még keményebben és koncentráltabban dolgozni. Gratulálok a csapatomnak, igazán büszke vagyok a fiúkra!” – Neukum Tamás, vezetőedző.

Budaörs Handball U14 fiú

OSB bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U14 fiú – Százhalombattai VUK SE 27-20 (14-11)

„Borzasztó gyengén kezdtük a mérkőzést, többen is mélyen a valós tudásuk alatt teljesítettek, pedig nehéz helyzetünkben mindenki jó teljesítményére nagy szükség lett volna. Az ellenfelünk 8-4-es vezetése után sikerült rendezni a sorokat és a csereként beálló játékosok is sokat lendítettek a csapat szekerén. Még a szünet előtt átvettük a vezetést, majd a második félidőre szép lassan sikerült egyre magabiztosabbá is tenni. Dicséretes teljesítmény volt, ahogyan visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe, de mindenképpen tanulnunk kell a mérkőzés eleji rövidzárlatból!” – Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U12 bajnoki mérkőzés
Budaörs Handball U12 fiú – Budakalászi SC 50-5 (21-1)

„Csoportunk utolsó fordulójának első mérkőzésén fontos célként fogalmaztam meg játékosaimnak, hogy ne vegyük át ellenfelünk lassabb és tapogatózó játékstílusát. Tisztelettel viseltettünk a Budakalász ellen, így maximális erőbedobással mérkőztünk. Bátor, ellentmondást nem tűrő, dinamikus támadások és meccsről meccsre szépen fejlődő védekezés jellemezte játékunk. Így alakulhatott ki nagy arányú győzelmünk.” – Simon Róbert, vezetőedző.

U12 bajnoki mérkőzés
Budai Farkasok NKFT – Budaörs Handball U12 fiú 13-16 (9-11)

„A második meccs a várakozásoknak megfelelően már kiélezett csatát hozott. Koncentráltan kezdtünk, védekezésünk zártan és kooperáltan működött, amiből gyorsan váltottunk és könnyű gólokat tudtunk szerezni. Már hat góllal is vezettünk, azonban a Budai Farkasok csapata lendületbe jött és gólra zárkózott. Kiélezett helyzetekben fejben mi bizonyultunk erősebbnek és nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. Kapusaink biztos hátteret adtak játékunknak, így végül három góllal felülmúltuk erős ellenfelünk. Gratulálok csapatomnak, a kemény munkával eltöltött öt hónap meghozta gyümölcsét, hiba nélkül, 12 győzelemmel végeztünk a csoportunk élén!” – Simon Róbert vezetőedző.

 

Budaörs Handball U11 lány

U11 lány bajnoki mérkőzések
Budai Farkasok NKFT – Budaörs Handball U11 lány 3-46 (3-23)
Budaörs Handball U11 lány – Budakalászi SC 18-12 (6-3)

„A Budai Farkasok elleni mérkőzés remek alaphangot adott a Budakalász elleni összecsapáshoz. Mindenki kapott lehetőséget és mindenki meghálálta a kapott bizalmat. Hetek óta készültünk a Budakalász elleni sorsdöntő mérkőzésre, hisz ezen győzelemmel sikerült a hőn áhított továbbjutás. Büszke vagyok a lányokra, végig irányítva a mérkőzést, a játék minden elemében felülmúltuk a riválisunkat. Ezúton is szeretném megköszönni a szülők, hozzátartozók fáradhatatlan szurkolását. Gratulálok a csapatomnak!” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.