Elstartolt a rájátszás

Női junior és ifjúsági alakulatunk Székesfehérváron, a serdülő lányok Siófokon léptek pályára az elmúlt héten. Az OSB-s, az U14-es és az U12-es fiúk, valamint az U11-es lányok megkezdték a felsőházi rájátszást. Két csapatunk a DKKA Kupán folytatta. Utánpótlás körkép, egy helyen minden, ami Budaörs Handball utánpótlás!

Budaörs Handball női junior

NB I női junior bajnoki mérkőzés
Alba Fehérvár KC – Budaörs Handball női junior 27-19 (15-9)

„A betegségek sajnos nem kerülték el csapatainkat, így elsősorban az okozott gondot, hogy ki tudjunk állni megfelelő létszámban a fehérvári mérkőzésre. Bátran játszottunk, nem tudott nagyon ellépni a hazai csapat, Nagy Bella szinte mindent hárított a kapuban, míg támadásban többször sikerült átlövésből gólt elérnünk. A szünet után Bakos Luca vezérletével folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, lelkes védekezéssel hatástalanítottuk a Fehérvár több támogatását. A félidő második felében mindenki lehetőséget kapott a játékra, így alakult ki a végeredmény. Az eredménytől függetlenül gratulálok a lányoknak, ezt a hozzáállást várom mindig tőlük! Gratulálok a győzelemhez a Fehérvárnak!”Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball női ifjúsági

NB I női ifjúsági bajnoki mérkőzés
Alba Fehérvár KC – Budaörs Handball női ifjúsági 26-19 (10-12)

„Jól kezdtük a mérkőzést, támadásban remekül működtek a páros kapcsolatok, átlövésből, szélről, beállóból is eredményesek voltunk. Folyamatosan vezettünk, ami az ötletes támadások mellett De-Coll Barbi extra kapusteljesítményének is köszönhető volt. A második játékrészre egy harcosabb ellenféllel találtuk magunkat szembe, ami sajnos “lebénította” a lányokat. Eladott labdák, technikai hibák sora, eddig nem tapasztalt hozzáállás vége nem lehetett más, csak vereség, ami nagyon fájó mindig, de ebben az esetben ez duplán így van.”Fülöp Péter, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB lány

KSB bajnoki mérkőzés
Siófok KC – Budaörs Handball OSB lány 32-18 (16-8)

„A vasárnapi mérkőzés súlyos veresége még benne volt a csapatban, ez meglátszott az első félidei teljesítményen. Görcsösen játszottunk végig, rohantunk ellenfelünk után. Több alkalommal döntöttünk rosszul a támadás befejezéseknél, amiből könnyű indítás gólokat kaptunk. A látszólag nagyobb arányú vereség ellenére is volt biztató 8 perc, amire építhetünk a jövőben.”Rezsnyák Csaba, vezetőedző.

 

Budaörs Handball OSB fiú

OSB fiú F középdöntő felsőház
Gyömrő VSK – Budaörs Hanbdall OSB fiú 24-28 (10-14)

„Nyögvenyelősen, de végül győztesen, foglalhatnám össze két szóban a mérkőzést. Az első öt percben okosan, szinte hiba nélkül, erőteljesen játszottunk, de utána sajnos túl sok hibával.  Többször hoztunk döntő pillanatokban rossz döntéseket, szerencsére mindig volt valaki, aki át tudta lendíteni a holtponton a csapatot. Kiemelni igazából senkit nem lehet, de csapatként jól működtünk, és bár véleményem szerint ennél sokkal többre vagyunk képesek, most ez is elég volt a győzelemhez. A lényeg, hogy tanultunk, okultunk belőle, majd idővel az eredmény és a játék képe is párhuzamba kerül.”Neukum Tamás, vezetőedző.

Budaörs Handball U14 fiú

OSB fiú F középdöntő felsőház
PLER-Budapest II – Budaörs Hanbdall U14 fiú 29-24 (15-11)

„Nagyon kevés volt a jó egyéni teljesítmény támadásban, és védekezésben is csak közeli nézői voltunk az eseményeknek. Ilyen játékkal lehetetlen megnyerni egy ilyen mérkőzést.”Csik Ákos, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 lány

DKKA Kupa
Budaörs Handball U12 lány – DKKA A 17-7
Budaörs Handball U12 lány B – DKKA B 8-30
Budaörs Handball U12 lány B – DKKA A 17-7
Budaörs Handball U12 lány A – DKKA B 9-22

„Újabb remek alkalmat adott a gyakorlásra a dunaújvárosi házibajnokság. A lányokat ezúttal két közel azonos erősségű csapatba osztottam, hogy mindenki megfelelő mennyiségű időt tölthessen a pályán. Itt tét és mindenféle nyomás nélkül próbálkozhattak a gyerekek, ami mindenféleképpen hasznos a komolyabb megmérettetések előtt.”Nagy Zsuzsánna, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U12 fiú

U12 Kovács László régió felsőházi rájátszás
Pilisvörösvári KSK – Budaörs Handball U12 fiú 24-20 (13-10)
Budaörs Handball U12 fiú – Dabas KC VSE I. 17-19 (10-9)

„A hétvégén kezdetét vette a felsőházi rájátszás, mostantól a Kovács László Régiók legjobbjaival csaphattunk össze. Mindkét ellenfelünk elsőként jutott tovább csoportjából, tudtuk, hogy komoly játékerőt képviselnek. Több éve együtt pallérozódó csapatok velünk szemben, akik fél éve kezdtünk ismerkedni a csapat fogalmával. Mindez nem akadályozott bennünket abban, hogy kiálljunk és együtt harcoljunk a fejlődésünkért! Két nagyon hasznos, nagy sebességű meccset játszottunk. Kicsit több koncentrációval és szerencsével még pontokat is szerezhettünk volna. Öröm volt végigvezényelni játékosaim, gratulálok csapatomnak!”Simon Róbert, vezetőedző

 

Budaörs Handball U11 lány

Budaörs Handball U11 lány – Gyömrő VSK 18-20 (9-8)
SzNKSE I. – Budaörs Handball U11 lány 29-20 (17-10)

„Elkezdődött egy új sorozat, amelyben kiváló ellenfelekkel tudjuk összemérni tudásunkat. A Gyömrő ellen sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, de ennek ellenére sikerült visszakapaszkodnunk -6 gólról is. Hudák Adrienntől remek egyéni akciókat láttunk, vitte a csapatot a hátán.  Csapatként nem igazán funkcionáltunk jól és rengeteg technikai és taktikai hibát is vétettünk. Végig partiban voltunk, de sajnos az ellenfelünknek jobban sikerült a végjáték. Bár az eredmény nem ezt mutatja, de a Szigetszentmiklós ellen már sokkal összeszedettebben kézilabdáztunk. Úgy gondolom, a korosztály egyik legjobb csapatával találkoztunk. Több jó egyéni teljesítmény volt és támadójátékban is bátrabbak voltunk, mint az első meccsen. A vereségek ellenére gratulálok a lányoknak, hogy utolsó percig nem adták fel és küzdöttek. Megyünk tovább a megkezdett úton.”Szamoránsky Anikó, vezetőedző.

 

Budaörs Handball U10 lány

DKKA Kupa
Dunaföldvár – Budaörs Handball U10 lány 8-21
Budaörs Handball U10 lány – Duna-Pent 20-5
DKKA – Budaörs Handball U10 lány 13-12

„Sajnos az influenzajárvány utolérte a csapatot, és így elég csekély, nyolcas létszámmal utaztunk el. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hisz mindhárom mérkőzésen mindent beleadtak és nagyon nagy akarással játszottak. Mindenki hozzátett a mérkőzésekhez és próbálta a tudása legjavát adni. A DKKA ellen annak ellenére sem adta fel a csapat, hogy fizikálisan az ellenfelünk fölénk kerekedett. A végsőkig kiélezett volt a csata. Külön gratulálok Balázsik Roxánának és Karászi Viktóriának, hisz a nagyobbak között is megállták a helyüket, és gólokkal járultak hozzá a csapat sikereihez.”Szamoránsky Anikó, vezetőedző.