Matuszka az első saját nevelésű válogatott játékosunk

0
404

Matuszka Balázs a Budaörs Handball első saját nevelésű korosztályos válogatott játékosa. Penszki Gergely szövetségi edző vasárnap kihirdette a zágrábi U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott keretét. Nagy örömünkre a listán helyet kapott klubunk serdülő csapatát erősítő Matuszka is. A június 16-18-i tornán a mieink csoportellenfele Portugália, Lengyelország, Bulgária és Szlovákia legjobbjai lesznek. Játékosunkat kérdeztük az utazás előtt! 

Mikor kezdted a kézilabdát?
Már nem is emlékszem pontosan mikor, úgy 5-6 éve döntöttem el, hogy kipróbálom magam. Egy osztálytársammal kezdtünk el lejárni az edzésekre. A próbából idővel elkötelezettség lett, mind a ketten megragadtunk, Kozma Bálint még ma is a csapattársam Budaörsön.

Melyik áll a szívedhez közelebb, az eredeti teremben játszott verzió, vagy a strandkézilabda?
Igazából mindkettőt ugyanúgy szeretem. A terem kézilabdát azért, mert ott hosszú a szezon, szinte egész évben tart, és hétről hétre bizonyíthatunk, a strandkézilabdát pedig elsősorban a speciális elemek, akrobatikus mozdulatok miatt. Egy tőről fakad a kettő, mégis más, de a lényeg, hogy jól kiegészítik egymást.

(Fotó: trekophoto.com)

Mit szóltál, mikor megtudtad, hogy idén az Eb-re utazó keret tagja vagy?
Nagyon örültem neki! Tavaly már végigcsináltam a felkészülést a korosztályos válogatottal, de akkor még nem számoltak velem a tornán. Idén is a legjobb tudásom szerint dolgoztam, ez most meghívót ért a zágrábi Eb-re. Boldog vagyok, hogy sikerült!

Tudtad, hogy te vagy a Budaörs Handball első saját nevelésű korosztályos válogatottja?
Tudtam, és remek érzés, hogy egy ilyen fiatal klubból érkezve mint a Budaörs, veszprémi és szegedi játékosokkal egy csapatként alkotjuk a válogatottat. Kitűnő a csapat, remek játékosok alkotják a keretet. Szerintem jó esélyekkel indulunk a hétvégi korosztályos kontinensviadalon.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
2017. június 16., péntek:
11:30 Portugália–Magyarország
17:00 Magyarország–Lengyelország
2017. június 17., szombat:
10:30 Magyarország–Bulgária
12:45 Szlovákia–Magyarország

Június 17.: negyeddöntők, a 9-12. helyért, a 13-15. helyért
Június 18.: elődöntők, döntő, a 3. helyért, az 5. helyért, a 7. helyért

A magyar fiú válogatott kerete:
Fenyvesi Marcell (Veszprém), Gubicza Csaba (Balatonfüred), Gyimesi Benedek (Elektromos), Hornyák Bence (Veszprém), Marczika Barnabás (Szeged), Matuszka Balázs (Budaörs Handball), Melnichuk Viktor (Veszprém), Simon József (PLER), Székely István (PLER), Tóth Benedek (Veszprém)

Szövetségi edző: Penszki Gergely
Edző: Tuba Kovács Ervin