Meccsről meccsre fejlődnek a fiatalok

0
216

A felnőttekhez hasonlóan a nyári felkészülés során az edzések mellett folyamatosan meccsben vannak utánpótlás alakulataink is. Több éves, kitűnő szakmai együttműködéseinknek köszönhetően rendszeresen nemzetközi barátságos meccseket játszhatnak a fiatalok. Az ifis lányok és a serdülő fiúk a múlt heti szlovákiai vendégjáték után kedden hazai pályán mérhették össze tudásukat korábbi vendéglátóikkal, a Tatran Stupova korosztályos gárdáival. Farkas Zsolt és Fülöp Péter vezetőedzőt is megkérdeztük a legfrissebbekről.

Budaörs Handball női ifjúsági

A budaörsi ifis lányok a múlt hét csütörtökön két meccset játszottak Stomfán, majd a hétvégén az osztrák első osztályba frissen feljutó felnőtt St. Pöltennel szemben beugróként léptek pályára Ausztriában. Farkas Zsolt lányai kedden hazai pályán fogadták a Tatran Stupovát, csütörtökön pedig már Érden játszanak egy négycsapatos felkészülési tornán.

„Úgy gondolom, a legjobb felkészülés mindig a meccs, mivel ilyenkor kiderül, hogy teher alatt milyen teljesítményre képesek a játékosok. Az eredmények sokadlagosak, a lényeg, hogy mindenki kipróbálhassa magát. Jelen pillanatban 23-24 fős a keretünk, ami egészséges versenyhelyzetet teremt a csapaton belül, bár nagy valószínűséggel mindenkinek jut majd lehetőség a szezon közben is, hiszen két fronton, az ifjúsági I. osztályban és a felnőtt Budapest bajnokságban is szeretnénk helytállni. Csapatépítés szempontjából is értékesek ezek a felkészülési találkozók, fontos hogy megtanuljanak egymásért és a közös célokért küzdeni a lányok. Úgy gondolom, jó úton haladunk, határozottan jól teljesítenek a lányok.” – Farkas Zsolt, Budaörs Handball női ifjúsági vezetőedző

Nemzetközi felkészülési mérkőzések, Budaörs, 2017.08.15.
Budaörs Handball női ifjúsági – HC Tatran Stupava 26-25 (13-13)
Budaörs Handball női ifjúsági – HC Tatran Stupava 24-22 (9-14)

További menetrend:
2017.08.17. (csütörtök)
Ifjúsági felkészülési torna, Érd
9:00 Érd ifjúsági I. – Budaörs Handball női ifjúsági
11:30 Érd ifjúsági II. – Budaörs Handball női ifjúsági
12:45 Csepel ifjúsági – Budaörs Handball női ifjúsági

 

Budaörs Handball serdülő fiú

Fülöp Péter serdülő fiai öt napon belül négyszer játszottak a Tatran Stupova fiataljai ellen. Mind a két alkalom kitűnő lehetőséget kínált a gyakorlásra.

„Nem volt ismeretlen számunkra az ellenfél, hiszen csütörtökön náluk meccseltünk. Ma nagyon álmosan kezdtünk, lassúak voltunk elöl és hátul is, pedig megbeszéltük a srácokkal, hogy figyelünk majd erre. Időkéréssel, cserékkel sikerült rendbe tenni a fejeket, rendezni a sorokat. A csütörtöki és a mai meccseken is kiderült, hogy nagyon jó kézilabdát játszanak a stomfai fiatalok, erősek, lendületesek, jól működnek náluk a különböző csapatrészek. Kitűnő alkalmat kínálnak a gyakorlásra ezek a találkozók. Az eredmények nem igazán érdekelnek, a jó játék a fontos. A felkészülés jelen szakaszában még teljesen beleférnek a hibáink, a lényeg, hogy a fiúk igyekeznek pályára vinni azt, amit megbeszélünk.”Fülöp Péter, vezetőedző

Nemzetközi felkészülési mérkőzések, Budaörs, 2017.08.15.
Budaörs Handball serdülő fiú – HC Tatran Stupava 24-18 (10-7)
Budaörs Handball serdülő fiú – HC Tatran Stupava 34-26 (21-11)

Korábbi eredmények:
Nemzetközi felkészülési mérkőzések, Stomfa, 2017.08.10.
Tatran Stupava – Budaörs Handball serdülő fiú 27-27 (14-15)
Tatran Stupava – Budaörs Handball serdülő fiú 26-24 (9-14)