Dietetikai tanácsadáson vettek részt a gyerekek

0
318

A tavaszi szünet adta lehetőséget kihasználva csütörtökön a SportVitalitás szakemberei egyesével fogadták utánpótlás játékosainkat a BVUSS-ben. Kiss Károly ügyvezetővel beszélgettünk röviden a vizsgálatról és az eredményekről.

Milyen vizsgálaton vettek részt az utánpótlás játékosaink?
Első körben egy professzionális orvosi műszer (InBody 720) segítségével a testösszetételt vizsgáltuk mindenkinél. Ezt követte egy személyes konzultáció, ahol változtatási javaslatokat tudtunk adni a sportolóknak. A pillanatnyi adatok és későbbi elemzések a jövőre nézve hasznos visszajelzést nyújtanak a fiataloknak és az edzőknek egyaránt.

Mit láttatok, milyen állapotban vannak a gyerekek?
A pontos adatokra még egy kicsit várni kell, de a tavalyi mérési eredmények segítségével idén már tudunk egy összehasonlító elemzést készíteni, amiből feketén-fehéren kiderül, hogy milyen állapotban vannak a fiatalok. Ami már most általánosságban elmondható, hogy aki picit is odafigyel a tudatos táplálkozásra, ott tetten érhetőek a változások.

A tavalyi előadás alkalmával gyakorlati tanácsokkal láttátok el a kézilabdázóinkat, milyen visszajelzéseket kaptatok most?
A program része, hogy táplálkozási naplót kérünk be a sportolóktól. Ezeket nagyon precízen kitöltötte és magával hozta mindenki. Az adatokat ki fogjuk elemezni, hogy kiszűrjük azokat a táplálkozási hibákat, amelyek rendszeresen előfordulnak. A SportVitalitás utánpótlás korú sportolók tudatos táplálkozásáért programjának célja a figyelemfelkeltés és az eredményességhez szükséges sporttáplálkozás alapvető irányelveinek letisztázása a jövő nagyjai számára.

A SportVitalitás 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy olyan táplálkozással kapcsolatos komplex szolgáltatást és szükség szerint terméket nyújtson a sportolóknak, amely segíti őket maximális teljesítményük elérésében. További információk a www.sportvitalitas.hu-n és a SportVitalitás hivatalos facebook oldalán.