„Mindent megtettünk!” – Katus Bálint

0
192

A fiú- és a lány válogatott is ezüstérmes lett a lengyelországi Stare Jablonkiban rendezett U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon. A fiúk szétlövésben maradtak le a legfényesebb éremről a horvátok elleni fináléban, a lány válogatott két szoros szettet játszott a spanyol válogatottal a döntőben. Katus Bálint játékosként, Neukum Tamás csapatvezetőként, Pinizsi Zoltán szövetségi kapitányként, míg Tuba Kovács Ervin szövetségi edzőként képviselte hazánkat és a klubunkat. Katus Bálint, a Moyra-Budaörs Handball saját nevelésű friss strandkézilabda Eb-ezüstérmes játékosa honlapunknak értékelt.

„Különleges, meghatározó élmény volt számomra az egész torna. Ahogy korábban is mondtam, hatalmas megtiszteltetés, hogy a hazámat képviselhettem egy Európa-bajnokságon. Ennek a kiváltságnak a tudatában léptünk pályára minden egyes alkalommal és a lehető legtöbbet megtettük azért, hogy a legjobb helyen végezzen a magyar csapat. Több küzdelmes meccset játszottunk, véleményem szerint igazán büszke lehet magára mindenki a csapatból. Nehéz lenne kiemelni egy különösen emlékezetes pillanatot, mégis a spanyolok elleni elődöntő ugrik be először. Összességében szerintem jól ment a játék, szinte minden meccs izgalmasan alakult. Szoros szétlövésben, egy hajszállal maradtunk le az aranyról a horvátokkal szemben. Döntőhöz méltó meccs volt és nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen kicsin múlott a győzelem, de büszkék lehetünk magunkra hogy idáig eljutottunk.”Katus Bálint, Moyra-Budaörs Handball


U17-es strandkézilabda Európa-Bajnokság,Stare Jablonki, június 27-30.

Fiú döntő:
Június 30., vasárnap
Horvátország-Magyarország 2:1 (20-25, 20-19, 7-6)

További eredmények ITT!

A magyar U17-es fiú válogatott kerete:
Barkó Csaba Dávid, Csákay Botond, Fekete Ádám, Katus Bálint, Hermann Ákos, Lukács Botond, Nagy Balázs, Panák Máté, Preszter Ákos, Sisa Erhárd, Szikora Gergely, Szilágyi Benjámin.

Szakmai stáb:
Penszki Gergely, szövetségi edző
Tuba Kovács Ervin, edző
Kovács Tamás, masszőr
Mádi Benedek, technikai vezető

Lány döntő:
Június 30., vasárnap
Magyarország-Spanyolország 0:2 (26-27, 22-23)

További eredmények ITT!

A magyar U17-es leány strandkézilabda válogatott kerete:
Balogh Hanga, Bozó Fanni Bianka, Böhm Nikolett, Farkas Tekla, Ferenczy Diána Dóra, Kenéz Fanni, Mistina Fanni, Simon Petra Anna, Szabó Tekla, Szalma Zita, Uhrin Lili, Zentai Dorottya.

Szakmai stáb:
Pinizsi Zoltán, szövetségi edző
Győri Ágnes, kapusedző
Varga Dénes, masszőr
Petrovszki Katalin, technikai vezető

(Fotó: www.facebook.com/europeanbeachhandball)