Habár hamarosan újra itt a hétvégi mérkőzés dömping, de számos utánpótlás csapatunk lépett pályára a mögöttünk hagyott héten is. Megkezdték küzdelmeiket az U12 csapataink, de a nagyobbak is aktívak voltak. Pálos-Bognár Barbara és Szamoránsky Anikó lányai például három mérkőzésen is győzedelmeskedni tudtak, míg a két fiú ifi csapatunk továbbra is tapad az élmezőnyre. Nézzük az edzők hogyan értékelték a pályán látottakat!

Női ifjúsági II. osztály nyugat – 3. forduló
Moyra-Budaörs Handball női ifjúsági II. – Szekszárdi FGKC 18-48 (9-26)
“A mérkőzés előtt megbeszélt és kért feladatokból az első félidőben nagyon kevés jött vissza. A második félidőben azonban már sikerült megvalósítaniuk és eredményesen befejezniük a lányoknak bizonyos technikai elemeket a támadójátékban. A védekezés továbbra sem elég hatékony.” – Pinizsi Zoltán, a csapat edzője.

Férfi Ifjúsági II. osztály nyugat – 4. forduló
Budai Farkasok-MBH – NEKA II. 32-27 (14-14)
“Az elmúlt mérkőzésekhez képest felszabadultabb játékot produkáltunk, ami egy szoros végjátékot eredményezett. Ebből ma úgy érzem megérdemelten mi jöttünk ki jól. Természetesen nem volt hibátlan a játékunk, de ma mindenki kivette a részét a győzelemből, amit rendkívül jó volt látni.” – Mihály Attila, vezetőedző.

Férfi ifjúsági III. osztály F-csoport – 4. forduló
Martonvásári KSE – Moyra-Budaörs Handball 36-47 (21-25)
“Nagyon komoly tempót diktálva kezdtük a mérkőzést, és ezt a találkozó teljes egészében tartani tudtuk. Ennek köszönhetően a lényegesen idősebb játékosokkal felálló ellenfél képtelen volt a játék irányítására, csak időnként tudták fizikai fölényüket kamatoztatni. Minden egyes budaörsi játékos tudott nagyszerű dolgokat hozzáadni a játék képéhez és az eredményhez. Régen láttam ilyen dinamikusan és szervezetten játszani a csapatot, nagyon jó érzés volt a pálya mellől támogatni őket. Ha ezt a feszességet tudjuk tartani a jövőben, akkor újra nagyon szépen fognak fejlődni a fiúk és a fontos mérkőzéseket meg tudjuk majd nyerni. Szívből gratulálok az egész csapatnak.” -Neukum Tamás, a csapat edzője.

2019. október 3. (csütörtök) 16:30
Komárom VSE – Moyra-Budaörs Handball serdülő lány II. 20-40 (12-23)
“A hétközi fordulón Komáromba látogattunk. Az elejétől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést, magasabb hőfokon égtünk, mint ellenfelünk. Nagyarányú győzelem született, ahol mindenki egyformán kapott lehetőséget. Habár védekezésben időnként akadtak gondjaink, támadásaink és lerohanásaink sorra góllal fejeződtek be.. Összeségben elégedett vagyok a látottakkal. Gratulálok.”   – Szamoránsky Anikó, a csapat vezetőedzője.

2019. október 3. (csütörtök) 15:30
PLER-Budapest – Moyra-Budaörs Handball serdülő fiú 23-20 (13-10)
“Első félidőben pár egyéni hibától eltekintve jól védekeztünk, támadásban pedig rendre eljutottunk helyzetig de sajnos nem tudtuk értékesíteni azokat. Második félidő elején elengedtük pár góllal ellenfelünket, de sikerült összeszedni a játékunkat, sajnos azonban az utolsó 2 percben egyenlő állásnál pár játékosunk nem volt ott fejben a pályán, ez megbosszulta magát.” – Tuba Kovács Ervin

2019. október 6. (vasárnap)
U14 lány I. osztály B-csoport – 2. forduló
Moyra-Budaörs Handball – ÉRD 21-13 (6-5)
DKKA – Moyra-Budaörs Handball 21-23 (13-13)
“A soron következő fordulón az Érd, valamint a DKKA csapataival mérkőztünk meg. Az első találkozóra nehezen pörögtünk fel, leginkább az első félidei teljesítményünkön látszódott a dekoncentráltság. A második félidőben, magasabb sebességre váltottunk, felgyorsult a játékunk és átrohantunk az érdieken. A DKKA elleni meccs az első perctől a végéig kiélezett találkozó volt, hatalmas akarat és küzdés jellemezte a csapatot. Lányok nagyon együtt voltak és mindenki hozzátett a győzelemhez. Mind kapusteljesítményben, mind támadásban, mind védekezésben a maximumot nyújtották a lányok. Gratulálok a CSAPATNAK és köszönjük a szurkolóink buzdítását.” – Szamoránsky Anikó, vezetőedző.

2019. október 5. (szombat)
U14 fiú I. osztály C-csoport – 2. forduló
Kézilabda Utánpótlás KFT – Moyra-Budaörs Handball 29-14 (17-5)
“Az előző fordulóban is láttuk, hogy a mai első ellenfelünk az egyik legerősebb a csoportban! Fizikálisan , játéktudásban, gyorsaságban még előttünk járnak, és úgy érzem a játékosainkat ez nyomasztotta már a kezdés előtt!  Védekezésben sokszor elváltottuk a keresztbe mozgó támadókat, nem voltak hatékonyak a besegítések, és a néha előforduló, kiszámítható lövéseket sem tudtuk hárítani a kapuban. Ennek ellenére voltak megállító faultjaink is, de az akarattal nem tudtuk kompenzálni a feljebb említett különbségeket! Támadásban folyamatosan játszottuk az edzésen gyakoroltakat, és szép találatok is születtek ez által! Én azt gondolom beleerősödnek a fiúk az ilyen csatákba lelkileg, testileg is, és a visszavágón , az eredményben is meg fog mutatkozni a fejlődés mértéke! Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!” –

Moyra-Budaörs Handball – Pénzügyőr SE 19-17 (10-9)
“Egy mérkőzésnyi időnk volt rendezni a sorokat, és következett a forduló második felvonása.Fordulatokban gazdag, hatalmas csatát hozott a Pénzügyőr elleni meccsünk. A megbeszélték szerint változott a védekezésünk, keményen, elővételezően, a támadókat jól váltva tevékenykedtek a fiúk! Ez egyből megmutatkozott a kapusteljesítményben is, szépen nőtt a védett lövések száma! Támadó játékunkról mindent elmond, hogy az összes pozícióból eredményesek voltunk! Bátran vállalkoztunk, többször hoztunk jó döntést, észrevéve a helyzetbe kerülő társunkat , voltak direkt indításaink, amit szintén góllal fejesztünk be! Nagy gratuláció jár a fiúknak, mert CSAPATKÉNT működtek, küzdöttek, ebben a furcsa szituációban , amikor is az edzőjük nélkül ( iskolai elfoglaltság miatt) kellett helytállniuk ezen a napon!” – Fülöp Péter, edző.

2019. október 6. (vasárnap)
U12 lány K-csoport – 1. forduló 
Moyra-Budaörs Handball – Emericus KSE 16-6 (7-4)
ÉRD II. – Moyra-Budaörs Handball 30-4 (13-2)
“A 2008 gyerekeknek ez volt az első olyan mérkőzésük ahol saját korosztályukban tudtak elindulni. Itt az ügyesebb 2009 gyerekekkel egészìtettük ki a csapatot. Ők július óta Anikónál edzenek és nagyon sokat fejlődtek. Első meccsen az Emericus ellen 10 góllal tudtunk nyerni. Csapatként működtünk mert sokan gólt tudtak szerezni. Sajnos a második meccsen Érd ügyesebbik csapatával játszottunk ahol csak 2008 játékosok voltak. Itt mindkét félidőben egész pályás letámadást alkalmaztak az egész csapatra. Ez egy küzdelmes meccs volt sok kézilabda elemet nem találtunk benne, de a visszavágón biztos, hogy lényegesen kisebb gólkülönbség lesz. Nagyon ügyesek voltak a lányok, főleg hogy volt akinek ez az első kézilabda mérkőzése volt.” – Németh Tímea, vezetőedző.

2019. október 5. (szombat)
U12 fiú I-csoport – 1. forduló
Moyra-Budaörs Handball – Foodtest Diósd 14-16 (5-7)
PLER-Budapest – Moyra-Budaörs Handball 22-16 (9-7)
“A hétvégén az első U12-es fordulón vettünk részt az Elektromos sportcsarnokban. Mind a két mérkőzésen nagyon megilletődötten játszottak a fiúk, rengeteg hiba jellemezte őket. Érződött, hogy ezek az első “tét”mérkőzéseik idén. A sok figyelmetlenség és pontatlanság ellenére láttunk szép és előre mutató megoldásokat. Dolgozunk tovább, hiszen rengeteget kell még tanulniuk.” – értékeltek Pártos Orsolya és Földes Viktória a csapat edzői.