Impozáns részsikerek – serdülő lány szezonértékelő

0
356

Idén is utánpótlás szezonértékelő sorozattal zárjuk az évet. Az ifjúsági csapatoktól egészen az előkészítő csoportig haladva egy-egy cikkben vezetőedzőink foglalják össze a 2019/2020-as lezárás nélkül maradt szezon legjelentősebb történéseit. Pinizsi Zoltán vezetésével a serdülő lányok a kiemelt korosztályos bajnokság rendkívül erős mezőnyében a vártnál is sokkal eredményesebben szerepeltek, míg az U15-ös területi kiírásban nem találtak legyőzőre.

„Mindannyiunk számára végtelenül hiányoztak a karantén ideje alatt az edzések, az együtt eltöltött idő, a sportcsarnokok hangulata, illata, a mérkőzések feszülten izgalmas pillanatai és a közös sikerek. A négy fal közé szorultunk, így jutott idő arra is, hogy számot adjunk, értékeljük az eddig eltelt időt. Visszagondoltunk a sok sok pozitív élményre, mely erőt és fegyelmezett kitartást ad a folytatásra.

Az első osztályú serdülő bajnokság nyugati csoportjába nyertünk besorolást. A szezonnak a folyamatos fejlődés vágyával és szüntelen tenni akarással vágtunk neki. Tapasztalatokat, élményeket akartunk gyűjteni és persze a tudásunk legjavát nyújtva pontokat szerezni. Sajnálatos módon a bajnokság épp abban a szakaszában akadt meg, amikor tovább gyarapíthattuk volna az eddig összegyűjtött pontjainkat, hisz verhető ellenfelek következtek a programunkban.

Mindettől függetlenül elmondható, hogy az előzetesen reméltnél sokkal jobban szerepelt a csapatunk. Azt is ki merem jelenteni, hogy a korosztály életében ez az eddigi legsikeresebb szereplés a tabellán elfoglalt helyezések alapján! A 19 bajnoki pont összevetésben az I. osztályú tabella 6. helyére elegendő, ami véleményem szerint egy komoly részsiker.

Mindennek hátterében természetesen nagyrészt a lányok kitartó, megalkuvást nem ismerő, lelkiismeretes munkája áll. Nagyon büszke vagyok rájuk, hisz azt gondolom, sok esetben erőn felül teljesítenek, amiért a szüleiknek is hálával tartozom.

Akadnak persze hibák és sok területen kell fejlődniük még, de valóban élmény edzőként ezzel a gárdával dolgozni. Mivel a korosztály jövőre nem változik, így okkal bízhatok egy sikeres jövőben, valamint abban, hogy idővel egyre több játékosom kerül fel húzó emberként az ifjúsági, majd később a felnőtt csapatba.

Szeretnék említést tenni az U15 bajnokságról is, melynek területi versenysorozatában szereplünk a lányokkal. Azt hiszem, kiemelendő, hogy ebben a kiírásban veretlenek maradtunk, ami szintén megsüvegelendő teljesítmény, függetlenül a vetélytársak játékerejétől. Sok tehetséges emberrel volt tehát szerencsém dolgozni, akikkel élmény eltölteni minden egyes napot!”
Pinizsi Zoltán, MBH serdülő lány vezetőedző