Utánpótlás

Amit a városhatáron belül elérhettünk, azt gyakorlatilag elértük. Létrehoztuk a megfelelő szervezeti struktúrát, megszerettettük több száz gyermekkel a kézilabdát, kiépítettük a kapcsolatot a helyi oktatási intézményekkel, beépültünk a magyarországi kézilabda körforgásába és a budaörsi köztudatba. Készen lennénk? Közel sem! Rengeteget tanultunk és dolgoztunk azért, hogy ma itt tartsunk, nem szeretnénk most megállni.

Mérföldkőhöz érkeztünk! Itt az idő, hogy az eddigi tapasztalataink és az összegyűjtött új impulzusok segítségével a szakmai koncepciónkat véglegesítsük. Eddig is adott volt egy egyértelmű vezérfonal, amely mentén dolgozunk, de idén fontos feladatunk a végső formába öntés. Egyformán kell gondolkoznunk az alapokról és az elérni kívánt célokról. Terveink közt szerepel a felnőtt játékosaink tapasztalatcsokrát is beépíteni a filozófiánk finomhangolásába.

Ahhoz, hogy a játékosaink a megfelelő ütemben fejlődjenek és a felnőtt csapatunk a saját utánpótlás bázisára tudjon építeni, lépnünk kell. Budaörs közvetlen vonzáskörzetében hatszázezer ember él, akit meg lehet szólítani. Dinamikusan fejlődő klubunk magában rejti a lehetőséget, hogy utánpótlást tekintve regionális központtá váljon.

A lányoknál és a fiúknál is egy-egy plusz csapattal bővültünk a nyáron. A minőségi munkavégzés szempontjából fontos, hogy a legtöbb korosztályunkkal már külön szakember dolgozik. A korábbi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy jót tesz a gyerekeknek, ha erősebb bajnokságban, jobb minőségű meccseket játszanak hétről hétre, így többen párhuzamosan két bajnokságban fognak szerepelni. A fiatalok fejlődése érdekében vállaljuk azt a kockázatot, hogy csapatszinten kevésbé leszünk eredményesek.

A legfontosabb, hogy továbbra is emberközpontúak maradjunk. Minden gyereknek egyénileg a lehető legjobbat szeretnénk. Nem kívánunk mindenkiből élsportolót nevelni, sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a jövő generációját egészséges, tanult, sportot szerető tisztességes emberek alkossák, akik a kézilabda minden fortélyát birtokolják.

Tempó Budaörs!

Neukum Tamás
Budaörs Handball, szakmai igazgató

up