Történet

A 2011. év nyarán Kálóczi Imre kezdeményezésére újjáélesztett budaörsi kézilabda egyik legfontosabb célja, hogy a környéken lévő településeken, valamint a főváros budai kerületeiben összefogja és megszervezze a gyerekek kézilabdázási lehetőségeit. A Budaörs Handball vezetősége azt vallja, hogy a sport olyan értékeket közvetít kicsik és nagyok számára, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges, teljes élet eléréséhez, valamint rengeteget segítenek a mindennapi élet más területein a kihívások leküzdésében is. Ezért célkitűzéseink között nemcsak egy eredményes klub felépítése szerepel, hanem legalább ilyen fontos számunkra az egészséges, iránymutató értékrenddel bíró fiatalok nevelése és a barátságos, családias légkörű, összetartó közösség, a budaörsi kézilabda család tovább erősítése.

Felnőtt csapat

A gyerekekhez hasonlóan a felnőttektől sem csak a pályán való jó szereplést várjuk el, az ő felelősségük ennél sokkal távolabbra mutat. Példaképet jelentenek a gyerekek, a sportközösség és az egész város számára, így megmozdulásaikra nemcsak a játék során, hanem az élet többi területén is sokan figyelnek. Ezért kiemelt figyelmet fordítunk azokra a kezdeményezésekre, melyek során a nehéz vagy hátrányos helyzetű embereknek tudunk segítséget nyújtani.

Utánpótlás-nevelés

A Budaörs Handball sarokköve a helyi gyerekek, fiatalok profi szintű sportolási lehetőségeinek megteremtése. A testmozgás jótékony hatásait már nagyon fiatal korban meg kell ismertetni a gyermekeinkkel. Az egyesület próbál segítséget nyújtani a sportolási lehetőségeken túl az egészséges életmód alkalmazásában és ezzel egy kiegyensúlyozott élet kialakításában. Több mint 300 sportolónk fejlődését gyógytornász mellett atlétikaedző, vízisport oktató és személyi edző is segíti.

Verzió 2

Korábbi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy jót tesz a gyerekek fejlődésének, ha erősebb bajnokságban, jobb minőségű meccseket játszanak hétről hétre, így a legtöbben párhuzamosan két bajnokságban szerepelnek. Legfontosabb, hogy továbbra is emberközpontúak maradjunk. Nem kívánunk mindenkiből élsportolót nevelni, sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a jövő generációját egészséges, tanult, sportszerető, tisztességes emberek alkossák, akik a kézilabda minden fortélyát birtokolják.

Sulikézi Program

A Budaörs Handball szakmai utánpótlás-nevelését nagyban kiegészíti általános iskolai programunk, mely a gyerekek egészséges életre nevelése és sportágunk népszerűsítése mellett megfelelő merítési alapot nyújt a kézilabda iránt érdeklődő és arra fogékony fiatalok kiválasztásához.

26654502941_52cea18dd5_k

2011. szeptembere óta utánpótlásedzőink a budaörsi általános iskolák alsó tagozataiban heti rendszerességgel oktatnak kézilabdát a testnevelés órák keretein belül. A 2016/2017-es tanévre a program már messze túlmutat városunk határain, a helyi iskolák mellett Törökbálinton, Herceghalmon és Biatorbágyon is jelen vagyunk. Idén megközelítőleg ezer régióban élő gyerek számára tartanak heti rendszereséggel kézilabda-foglalkozást a Budaörs Handball szakemberei.

A program keretében innovatív, európai tapasztalatokat felhasználó, gyerekközpontú és tömegsport alapú rendszert kezdtünk el kiépíteni. A fiatalok a saját motivációjuknak és tehetségüknek megfelelő mértékben tudnak bekapcsolódni az iskola és a klub által biztosított edzés és versenyzési lehetőségekbe. A program egyedi és előremutató, hiszen a hobbi szintű sportolás mellett a rendszer maga kutatja fel a tehetségeket.

2019. májusában immáron nyolcadik alkalommal rendeztük meg az egész éves munka méltó lezárását jelentő, több mint ezer főt megmozgató Decathlon Kupát. A mára már hagyományossá vált nagyszabású torna keretében a programban résztvevő gyermekeké és büszke hozzátartozóiké a főszerep sportcsarnokunkban.

Esélyegyenlőség és társadalmi felelősségvállalás

Klubunk nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A sporton keresztül tanítja meg a gyerekeknek a hétköznapi életben is alkalmazható eszméket, melyek segítségével kialakulhat bennük az egész életüket meghatározó értékrend. Az egészséges gondolkodáshoz hozzátartozik a segítségnyújtás, így a Budaörs Handball hat éves pályafutása alatt igyekezett ebben is példát mutatni a fiataloknak.

Szurkolóink

Egy csapat számára a szurkolók a legfontosabbak, hiszen ez az első számú visszajelzés a teljesítményükre. Arra törekszünk, hogy a fejlett sportkultúrával rendelkező országok mintájára olyan infrastruktúrát biztosítsunk és olyan közösséget teremtsünk, amely minőségi szabadidő eltöltésére ad lehetőséget a családok számára. Fontos, hogy a mérkőzések látogatása családi program legyen, ezért mindent megteszünk a kézilabda népszerűsítése érdekében és azért, hogy egy-egy mérkőzésen minden látogató jól érezze magát.

22306205950_d6a79adf39_k

Rólunk mondták

„A Budaörs Handball ékes bizonyíték arra, hogy az álmok és a célok elérhetőek, ha valaki hajlandó értük keményen megdolgozni. Fiatal a klub, így sokat kell tanulnia, de ezzel az elszántsággal és példamutató hozzáállással még nagyon sokra viheti. Kíváncsian várom, hogy mit hoz a következő öt év Budaörsön.„ – Pálinger Katalin, Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke