Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország

0
680

Párizsban kisorsolták a decemberi női Európa-bajnokság csoportbeosztását. Az 1. kalapból húzott magyar válogatott a C-csoportba került, és sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik. 


Női Európa-bajnokság, 2018. november 29.-december 16., Franciaország
A-csoport (Nantes): Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország
B-csoport (Nancy): Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia
C-csoport (Montbéliard): Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország
D-csoport (Brest): Norvégia, Románia, Németország, Csehország

(A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.)

„Annak nem örültem már a kiemeléskor sem, hogy a hollandokkal egy csoportba kerültünk, hiszen remek meccseket játszottunk velük a selejtezők során, le is győztük őket, Eb-ezüstérmesként és vb-bronzérmesként azonban ők az esélyesebbek. A spanyol válogatott sok klasszis játékossal rendelkezik és rendkívül gyors, ami ellen meg kell találnunk a megfelelő játékmódot, 50-50 százalék esélyt látok mindkét együttes számára a magyar-spanyol találkozón. A horvátokat tiszteljük, ugyanakkor úgy gondolom, ha néhány, jelenleg sérült játékosunk visszatér, és nem csak kevés játékoson múlik majd a sikerességünk, esélyesebbek vagyunk náluk. Az Európa-bajnokság a legerősebb torna, ugyanakkor a középdöntős rendszer lehetővé teszi, hogy egyszer akár hibázzon egy csapat, mégis megmarad az esélye a legjobbak közé jutásra. Úgy érzem, ma már eljutottunk odáig, hogy a magyar csapatot nehéz legyőzni, így senki nem becsül le minket” – nyilatkozott Kim Rasmussen szövetségi kapitány a keziszovetseg.hu-nak.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
December 1. 15:00: Magyarország-Hollandia
December 3. 18:00: Horvátország-Magyarország
December 5. 21:00: Magyarország-Spanyolország

A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon: december 7., 9., 11., 12.
Elődöntők, az 5. helyért: december 14.
Döntő, a 3. helyért: december 16.

Official Women's EHF EURO 2018 Draw:Group A: 🇩🇰 🇸🇪 🇵🇱 🇷🇸Group B: 🇫🇷 🇲🇪 🇷🇺 🇸🇮Group C: 🇭🇺 🇪🇸 🇳🇱 🇭🇷Group D: 🇳🇴 🇩🇪 🇨🇿 🇷🇴 #ehfeuro2018 #handballissime

Közzétette: EHF EURO – 2018. június 12.

(Forrás: keziszovetseg.hu)